HELSENORGE
Pasientguide

Velkommen til kirurgisk/ortopedisk sengepost ved Hammerfest sykehus

Dette heftet er ment som en kort orientering om sykehuset og avdelingen du er innlagt på.   

 

Gruppebilde av personale ved sengeposten

Vi holder til i 3. etasje i fløy N og har til sammen 22 sengeplasser.

Ortopedisk gruppe tar i hovedsak for seg skader og sykdommer i muskel- og skjelettsystemet.

Kirurgisk gruppe tar seg av sykdommer i mage/tarm, urinveier, ulike stomier, kreft, sårbehandling.

I tilknytning til avdelingen er det også en kreftpoliklinikk, som er åpen på dagtid mandag til torsdag. Der gis det cytostatika kurer og støtte/veiledning til kreftpasienter og deres pårørende.

Personlige eiendeler

Ta med egne toalettsaker, morgenkåpe, joggedress eller lignende, og praktiske innesko. Sykehuset er ikke ansvarlig for penger og verdisaker, men vi kan være behjelpelig med å låse inn verdisaker i forbindelse med operasjon.

Daglige rutiner

Ved innkomst tas det rutinemessig urinprøve av alle pasienter. Temperatur, blodtrykk og puls måles hver morgen.

Legevisittene er mellom kl. 08.00-10.00 og kl.17.00 på ettermiddagen. Legene kommer rundt på formiddagen og snakker med hver enkelt pasient. Du kan da ta opp ting du lurer på. Skriv gjerne ned det du vil spørre om på forhånd så du ikke glemmer. Det er ofte mange til stede på visittrunden. Hvis ønskelig, er samtale i enerom mulig. 

Si ellers ifra når du forlater avdelingen. Oppgi gjerne mobilnummer. Vi har da muligheten til å finne deg hvis noen vil prate med deg.

Medisiner

Bruker du faste medisiner, får du disse av oss. Ønsker du å administrere noe selv kan du avtale dette med oss. Bruker du noen spesielle medikamenter må du gjerne ta disse med.

Måltider

På grunn av covid-19 serveres alle måltid nå på rom. 

Frokost:

kl. 08.00–09.00

Middag:

kl. 12.00–13-00

Kvelds:

kl. 17.30–18.30

Vask eller desinfiser hendene før du går inn på spisestua.

For de pasientene som er oppegående, blir måltidene servert på spisestua. Sengeliggende pasienter vil få måltidene servert på rommet. Utenom måltidene finnes det også brødmat og pålegg i kjøleskapet på spisestua. Har du lyst på noe, kan du bare forsyne deg, eller du kan spørre oss om hjelp. Dagens middagsmeny henger på tavlen utenfor kjøkkenet.

Kantine finnes i 1.etg. Dørene er åpne hele døgnet, og kantinen er betjent hverdager mellom kl.08.00-14.45, og lørdager og søndager mellom kl.12.00-12.45. Der finnes også automater med diverse varer for den som måtte ønske det.

Besøkstider

på grunn av den pågående covid-19 pandemien så kan det være endringer i besøkstider og restriksjoner. Ta derfor kontakt med avdelingen.

Telefoner

Bruk av mobiltelefon er tillatt frem til kl. 22 på pasientrommene, men husk å ta hensyn til dine medpasienter. Det er ikke tillatt med mobiltelefon på spisestuen.

Røyking

Hammerfest sykehus er et røykfritt sykehus. Inneliggende pasienter kan få gratis nikotinerstatning i form av tyggegummi eller plaster, på forespørsel. Det er en røykebu på utsiden av sykehuset, til venstre for hovedinngangen.

Hjemreise

Etter gjeldende regler er vi pålagt å benytte rimeligste offentlig transport ved hjemreise. Legen vurderer dette etter din helsetilstand. Ønsker du å ordne noe på egen hånd, må du gjerne gjøre det. Oversikt over ulike rutetider finnes på tavlen i gangen.

Det blir ofte litt ventetid avreisedagen. En lege kommer og skriver deg ut. Har du behov for resepter eller sykemelding, ordnes dette da.

Skal du reise med taxi, kjører disse som regel etter kl.14.00. Dette for å samordne transporten, og oftest må en regne med å dele taxi med andre.

Ris og ros

Finnes det grunn til å framsette klage på den behandling du har fått ved Hammerfest sykehus, kan pasientombudet kontaktes. 

Pasient- og brukerombudet i Finnmark har en egen nettside.

Vi håper du har hatt et fint opphold her hos oss. Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger fra deg – positive som negative. Bruk da den hvite postkassen på veggen ved inngangen til ortopedisk fløy.

 

Skriv ut brosjyre

Hammerfest sykehus
Kirurgisk/ortopedisk sengepost
Sykehusveien 35
9601 Hammerfest

​Sentralbord: ​ 78 96 70 00

Gjelder alle henvendelser til våre avdelinger. Følg talemenyen.​​


Fant du det du lette etter?