Røntgen – radiologi, Hammerfest

Røntgenavdelingen utfører alle ordinære røntgenundersøkelser av skjelett, lunger, mage/tarm, urinveier, i tillegg til MR-undersøkelser.

Les mer om Røntgen – radiologi, Hammerfest

Røntgen – radiologi, Hammerfest

Det utføres ultralyd, CT og i tillegg gjøres ultralydveiledede biopsier og punksjoner. 

Vi har gjennomlysningsrøntgen for nefrostomier, rtg colon, rtg øsofagus, tynntarmsrøntgen og andre gjennomlysningsundersøkelser.

Avdelingen foretar også MR-undersøkelser, primært nevroundersøkelser av hode og columna, og muskel/skjelettundersøkelser.

Vi gjør også MRCP, mens øvrige undersøkelser av thorax og abdominale organer ikke gjøres her.

Vi gjør ikke mammografi, dette utføres ved Brystdiagnostisk Senter på UNN.

Vi har en radiolog som har subspesialitet innenfor barneradiologi.

Tilbud om konvensjonelle røntgenundersøkelser av thorax og skjelett gis også ved spesialistpoliklinikken i Alta og spesialistpoliklinikken i Karasjok. Bildene overføres elektronisk til røntgenavdelingen i Hammerfest hvor de granskes av radiologene her.

Vi har drop-in på enkle skjelettundersøkelser og rtg thorax, dvs at pasienten kan møte opp direkte på røntgen både i Hammerfest og Alta innenfor åpningstiden med medbrakt henvisning

Åpningstider:

Hverdager 07:30 – 15:00

Radiografvakt tilstede til 22:00 hverdager og lørdag 08 – 16, søndag 09 – 17.

Radiologvakt tilstede til 16:30 hverdager og 08 – 12 lørdag.

Egne tider i høytider og sommer.

Kontakt

Oppmøtested
Røntgen holder til i 2. etasje i fløy NØ
Telefon
Røntgen: 78 42 11 52 | MR-undersøkelse 78 42 11 59
mandag - fredag 08 – 10 og 12 – 13
Postadresse

Finnmarkssykehuset
Radiologi
Sykehusveien 35
9601 Hammerfest

Hammerfest sykehus
Besøksadresse
Sykehusveien 35(Google maps)
9601 Hammerfest
Besøkstider
mandag - fredag 06 – 22
lørdag - søndag 07:30 – 22
Akuttmottaket er døgnåpent
Telefon
78 42 10 00

Busstider Hammerfest sentrum

Busstider Hammerfest sykehus

Det går buss mellom hovedinngangen på sykehuset og hurtigbåtkaia i Hammerfest sentrum som korresponderer med VargsundXpressen til og fra Alta mandag til fredag.
Ankomst Hammerfest sykehus ca. 08:40
Avgang fra sykehuset kl. 16:15

Holdeplass Fuglenes veikryss ligger 300 meter fra sykehuset 

130 Bybuss Hammerfest (Gjelder ikke 20/6 - 20/8)130 Bybuss Hammerfest (Sommerperiode 20/6 - 20/8)132 Ringrute Strømsnes - Hammerfest - Forsøl

Båtruter i Hammerfest sentrum

NB! Veiarbeid på Skaidi

​Det foregår for tiden veiarbeid mellom Skaidi og Kvalsund, noe som kan føre til forsinkelser i trafikken. Hvis du skal passere denne strekningen på vei til Hammerfest sykehus, bør du beregne en halv time ekstra reisetid for å være sikker på å nå timen på sykehuset.

Parkering ved Hammerfest sykehus

All parkering på sykehusområdet skal foregå på oppmerkede og skiltede plasser.

Pris kr. 18,- per døgn – Takstgruppe 8802

NB!
Fra 1. juli 2017 øker parkeringsavgiften til kr. 25,- per døgn.


Pasientreiser

​Hovedregelen er at du får dekket reise til og fra behandling med billigste rutegående transport.

Mer om pasientreiser i Finnmark

Reisemuligheter til og fra Hammerfest sykehus

Praktisk informasjon

Kafeteria

 

Du finner kafeteriaen i sykehuset i første etasje mot sørvest. Her kan du nyte byens fineste utsikt over Sørøysundet mens du nyter en kopp kaffe, en vaffel eller en full middag. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen selv om du ikke kjøper noe å spise eller drikke også.

Kafeteriaen er alltid åpen.

Matservering

Hverdager
08:00 – 13:30

Lørdager, søndager og helligdager
11:45 – 12:30 

Kapellet – det stille rom

 

Dette rommet kan benyttes av pasienter, pårørende og ansatte. Du er velkommen hit, det er alltid åpent. Her kan du finne ro til ettertanke. Du kan tenne lys, lese og be. Kapellet har et godt piano og en cd-spiller. I rommet utenfor finnes aktuell litteratur, salmebøker og bibler.

Kapellet er åpent for alle, uavhengig av tro eller livssyn.

Kapellet ligger på grunnplanet i sykehuset, til venstre når du har passert kafeteriaen. Følg skiltene.

Kiosk

Narvesen har kioskutsalg i hovedvestibylen på sykehuset. Her får du kjøpt alle vanlige kioskvarer, samt forskjellige nødvendighetsartikler som du kan få bruk for på sykehuset, som tannbørster, undertøy og toalettartikler – og selvfølgelig lesestoff av alle slag. 

Åpningstider

mandag – fredag
07:30 – 20:00
lørdag
10:00 – 17:00
søndag
11:00 – 17:00

Oversiktskart

 

Pasientverter

Pasientvertordningen ved Hammerfest sykehus er et samarbeid mellom Finnmarkssykehuset og frivillighetssentralen i Hammerfest.

Pasientvertene er resepsjonens «forlengede arm» ute på gulvet i hovedvestibylen. De hjelper pasienter og besøkende med å finne fram  til poliklinikker og andre behandlingssteder ved Hammerfest sykehus, og følger dem som ønsker det dit de skal. Pasientvertene kan også bistå med få tak i rullestol og å trille dem som trenger det.

Du finner pasientvertene ved «basestasjonen» deres i hovedvestibylen og ellers rundt omkring på sykehuset. Pasientvertene er lette å kjenne igjen i marineblå uniformer, og de går alltid med navneskilt. Pasientvertene kan nås på telefon 904 12 756

Pokémon Go ikke tillatt

 

Av hensyn til pasienter, ansatte og utrykningskjøretøyer er det ikke tillatt å spille Pokémon Go på sykehusområdet.

Prestetjenesten

 

Hammerfest sykehus har egen prest. Prestetjenesten er et tilbud til pasienter, pårørende og ansatte. Sykehuspresten heter Karen Lorentzen. Sykehuset har også avtale med byens prester.  De kan tilkalles til tjenester som ikke kan vente, når sykehuspresten ikke er til stede.

Samtale

Sykdom og usikkerhet omkring helse og egen framtid berører dype og grunnleggende livsverdier i oss. Det er ikke en forutsetning at man deler kirkens tro for å få et møte med presten. Utgangspunktet for en samtale kan være når du trenger noen som kan lytte, når du er i en vanskelig livssituasjon, når du vil dele spørsmål som ligger deg på hjertet. Presten skal la samtalen foregå ut fra samtalepartneren sine forutsetninger. Presten har taushetsplikt, og samtalen blir ikke referert videre til noen eller skrevet ned i journaler.

Pasienter som tilhører andre religioner eller livssyn enn Den norske kirke skal få kontakt med sitt samfunn når de ønsker det.
Prestetjenesten kan hjelpe til å formidle slik kontakt.

Sykehuspresten kan kontaktes på telefon 78 42 12 88 / 911 82 776

Mer om sykehuspresten

Røyking forbudt

​Det finnes en røykebu på hjørnet øst for hovedinngangen til sykehuset.

Ellers er det røyking forbudt på hele området, ute og inne.

Samisk tolk

Dersom du foretrekker å snakke nordsamisk under behandlingen eller undersøkelsen, vil vi gjerne benytte vår samiske tolk. For å sikre at tolken er tilgjengelig, bør vi forhåndsbestille tilgang til tolken, og det er derfor fint om du gir oss beskjed. Forhåndsavtale om tolking kan gjøres direkte med vår tolk på tlf. 915 98 117 (ukedager 07.30-15.00), eller ved å ringe dit du har timeavtale.

Dette gjelder også pasienter som har timeavtale på dagtid ved Spesialistpoliklinikken i Alta eller Spesialistlegekontoret i Karasjok. Tolking vil der foregå på videkonferanse (Skype).

Tolken ved Hammerfest sykehus er også tilgjengelig for tilstedetolking for pasienter som er innlagt på sykehuset.

Trådløst nettverk

Du kan koble deg på trådløst nettverk på alle Finnmarkssykehusets behandlingssteder.

Nettverksnavn: HN-GJEST

Du trenger ikke oppgi passord

Venterom for pasienter og pårørende

 
Innerst i kafeteriaen finner du et venterom med behagelige stoler, der du kan hvile og slappe av mens du venter på behandling, undersøkelse eller hjemtransport.

 

CT av hodet | Hammerfesthttps://finnmarkssykehuset.no/behandlinger/ct-av-hodet-hammerfestCT av hodet | HammerfestCCT-undersøkelse av hodet (caput)CT-undersøkelse av hodet (caput)CT-undersøking av hovudet (caput)CT of the head (caput)
CT av magen | Hammerfesthttps://finnmarkssykehuset.no/behandlinger/ct-av-magen-hammerfestCT av magen | HammerfestCCT-undersøkelse av magen (abdomen)CT-undersøkelse av magen (abdomen)CT-undersøking av magen (abdomen)CT abdomen
CT av magen | Kirkeneshttps://finnmarkssykehuset.no/behandlinger/ct-av-magen-kirkenesCT av magen | KirkenesCCT-undersøkelse av magen (abdomen)CT-undersøkelse av magen (abdomen)CT-undersøking av magen (abdomen)CT abdomen
CT av nyrer og urinveier | Hammerfesthttps://finnmarkssykehuset.no/behandlinger/ct-av-nyrer-og-urinveier-hammerfestCT av nyrer og urinveier | HammerfestCCT-undersøkelse av nyrer og urinveierCT-undersøkelse av nyrer og urinveierCT-undersøking av nyrer og urinvegarCT-undersøkelse av nyrer og urinveier
CT thorax (lunger) | Hammerfesthttps://finnmarkssykehuset.no/behandlinger/ct-thorax-lunger-hammerfestCT thorax (lunger) | HammerfestCCT-undersøkelse av lunger (thorax)CT-undersøkelse av lunger (thorax)CT-undersøking av lunger (thorax)CT-undersøkelse av lunger (thorax)
CT-undersøkelse | Hammerfesthttps://finnmarkssykehuset.no/behandlinger/ct-undersokelse-hammerfestCT-undersøkelse | HammerfestCCT-undersøkelseCT-undersøkelseCT-undersøkelseCT-undersøkelse
MR-undersøkelse | Hammerfesthttps://finnmarkssykehuset.no/behandlinger/mr-undersokelse-hammerfestMR-undersøkelse | HammerfestMMR-undersøkelseMR-undersøkelseMR-undersøkingMR-undersøkelse
Røntgen av lungene | Hammerfesthttps://finnmarkssykehuset.no/behandlinger/rontgen-av-lungene-hammerfestRøntgen av lungene | HammerfestRGeahppáid røntgenRøntgen av lungeneRøntgen av lungeneRøntgen bryst (thorax)
Røntgen av magen | Hammerfesthttps://finnmarkssykehuset.no/behandlinger/rontgen-av-magen-hammerfestRøntgen av magen | HammerfestRČoavjerøntgenRøntgen mageRøntgen mageRøntgen mage
Røntgen av skjellettet | Hammerfesthttps://finnmarkssykehuset.no/behandlinger/rontgen-av-skjellettet-hammerfestRøntgen av skjellettet | HammerfestRDákterikki røntgenRøntgen av skjelettRøntgen av skjelettRøntgen av skjelett
Røntgenundersøkelse | Hammerfesthttps://finnmarkssykehuset.no/behandlinger/rontgenundersokelse-hammerfestRøntgenundersøkelse | HammerfestRRøntgenundersøkelseRøntgenundersøkelseRøntgenundersøkelseRøntgenundersøkelse
Ultralyd av hjertet | Hammerfesthttps://finnmarkssykehuset.no/behandlinger/ultralyd-av-hjertet-hammerfestUltralyd av hjertet | HammerfestUEkkokardiografiUltralyd av hjertetUltralyd av hjertetEkkokardiografi
Ultralydundersøkelse | Hammerfesthttps://finnmarkssykehuset.no/behandlinger/ultralydundersokelse-hammerfestUltralydundersøkelse | HammerfestUUltralydundersøkelseUltralydundersøkelseUltralydundersøkelseUltralydundersøkelse


Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.