Familieenheten Karasjok

Familieenheten gir et tilbud til alle familier der det er vansker knyttet til samspill og samhandling. Som en del av SANKS har enheten et særskilt ansvar for å gi et tilbud til samiske familier fra hele landet.

Les mer om Familieenheten Karasjok

Familieenheten Karasjok

 

Familieenheten er et tilbud for familier der et eller flere av barna har følelsesmessige og/eller atferdsmessige problemer, og det er vansker knyttet til samspill i familien. Tilbudet er aktuelt når polikliniske tiltak innen BUP ikke har ført til ønsket endring, og der tettere oppfølging og arbeid med relasjoner i familien anses som nødvendig.

Behandlingsoppholdet har en varighet på fire uker, og under oppholdet bor familien i en fullt utstyrt leilighet. Yrkesaktive foreldre blir sykemeldt fra sitt arbeid («opplæringspenger ved innleggelse i godkjente helseinstitusjoner»).

Behandlingsteamet er sammensatt av psykologspesialist/psykolog og familieterapeuter. Vi tilpasser behandlingsopplegget til den enkelte familie, alt skjer i samarbeid med familien. Vårt opplegg består av daglige foreldresamtaler, samtaler med foreldre og barn, individualsamtaler, og eventuelt utvidete familiesamtaler (f.eks. med besteforeldre).  I tillegg inviteres familien med på Meahcceterapiija, dvs. en tre dagers utmarkstur. Vi er opptatt av å ha folks egen forståelse, erfaringer og kunnskap i sentrum.

Enheten har egen skole for barn i skolepliktig alder. Skolens spesialpedagoger samarbeider med behandlingspersonalet og har nær kontakt med lærer på barnets hjemskole.

Det er BUP som henviser til Familieenheten, i samråd med familien (se eget henvisningsskjema). Før oppholdet har vi kontakt med familien, henviser og hjemskole for å orientere om vårt tilbud. Etter oppholdet følges familien opp av BUP og eventuelt andre hjelpeinstanser.

Henvisning

Det er BUP som henviser til Familieenheten, i samråd med familien.

Henvisninger barn og unge (BUP, Familieenheten, PUT/TSB og UPA) sendes:

SANKS Karasjok
v/enheten man ønsker å henvise til.
Postboks 4
9735 KARASJOK
T 784 69 550

Henvisningsveiledning til familieenheten Karasjok

Enhetsleder Familieenheten

Portrettbilde av Tove Laiti

Tove Laiti
Enhetsleder ved familieenheten
T 78 46 95 35 | M 415 43 375 | tove.kirsti.laiti@finnmarkssykehuset.no 

Kontakt

Telefon
78469530
E-post
Postadresse

Finnmarkssykehuset SANKS
Familieenheten
Postboks 4
9735 Karasjok

SANKS Karasjok
Besøksadresse
Stuorraluohkka 34(Google maps)
9735 Karasjok
Telefon
78469550

Busstider SANKS Karasjok

Pasientreiser

​Hovedregelen er at du får dekket reise til og fra behandling med billigste rutegående transport.

Mer om pasientreiser i Finnmark

Praktisk informasjon

Kiosk / butikk / apotek / kafé

​SANKS ligger i Karasjok sentrum, der det finnes butikker, apotek, kiosk og spisesteder.

Røyking forbudt

Det er røyking forbudt inne på SANKS og ute ved inngangsdører og i nærheten av bygningen.

Trådløst nettverk

​Vi har trådløst nettverk tilgjengelig for pasienter og besøkende på alle våre behandlingssteder. Ta kontakt med din avdeling for å få oppgitt påkoblingsinformasjon.

Venterom

​Det er venterom for pasienter og pårørende ved resepsjonen i 1. etasje.

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.