Åreknuter i pungen (variocele) | Alta

Spesialistpoliklinikken i Alta

Dersom du har en hevelse i pungen med utvidede blodkar (vener), kan dette gi tyngdefornemmelse og tidvis smerter. Årsaken er dårlige klaffer i vener, slik at blodet samler seg i pungvenene i stedet for å bli transportert oppover mot de sentrale vener. Hos noen kan det redusere fruktbarheten. Dette kan behandles dagkirurgisk.

Du må faste seks timer før operasjon, det vil si at du ikke kan spise, røyke, bruke tyggegummi eller drops. Du kan drikke klare væsker, vann, saft, juice uten fruktkjøtt, kaffe og te inntil to timer før operasjon. Ikke drikk melk.

For å forebygge infeksjon, må du dusje på operasjonsdagen.  Vask hender og føtter godt. Ikke barber operasjonsområdet, og operasjonsområdet må være fritt for sår og kviser. Ta av smykker, ringer og piercinger hjemme.

Bedøvelsen du får er en lett narkose, det vil si at du sover under operasjonen. Legen går inn med kikkhullsintrumenter i bukhulen og setter klips på venen i testikkelen.

Du overflyttes først til oppvåkningsstuen. Der får du servert litt mat og drikke, og det er viktig at du kommer deg på beina så fort som mulig. Oppholdet varer kun noen få timer. Du kan ikke kjøre bil etter en operasjon i narkose. Gjør derfor avtale med noen som kan hente deg.

Sykemelding

Du blir sykemeldt i en til tre uker avhengig av type arbeid.

mandag - fredag 08:00 – 15:30
Telefaks 78 48 39 01 | Avdelingsleder 78 48 39 04
Dr. Kvammes vei 21
9510 Alta
Alta helsesenter
Markveien 29 – 31(Google maps)
9510 Alta
mandag - fredag 08:00 – 15:30

Busstider Alta helsesenter

Bussholdeplassen er 50 meter fra hovedinngangen.

Bybussen går hver halvtime fra kl. 06:00 – hvert kvarter mellom 07:00 og 09:00:
140 Bybuss Alta

Flybussen går fem ganger daglig:
261 Flybuss Alta

Busstider Alta sentrum

​Det er parkeringsplass på begge sider av bygningen.

Parkering koster kr. 12 per time mellom 10:00 og 17:00, ellers gratis.

Reisemuligheter til og fra Alta helsesenter

Apotek

​Nærmeste apotek er 100 meter unna – rett over veien fra hovedinngangen.

Kiosk / butikk / kafé

​Alta sentrum  ligger 100 meter unna, med kjøpesentre og kaféer.

​​Det er et røykeområde i friluft utenfor hovedinngangen.

Ellers er det røyking forbudt på hele området, ute og inne.

Samisk tolk

Dersom du foretrekker å snakke nordsamisk under behandlingen eller undersøkelsen, vil vi gjerne benytte vår samiske tolk. For å sikre at tolken er tilgjengelig, bør vi forhåndsbestille tilgang til tolken, og det er derfor fint om du gir oss beskjed. Forhåndsavtale om tolking kan gjøres direkte med vår tolk på tlf. 915 98 117 (ukedager 07.30-15.00), eller ved å ringe dit du har timeavtale.

Dette gjelder også pasienter som har timeavtale på dagtid ved Spesialistpoliklinikken i Alta eller Spesialistlegekontoret i Karasjok. Tolking vil der foregå på videkonferanse (Skype).

Tolken ved Hammerfest sykehus er også tilgjengelig for tilstedetolking for pasienter som er innlagt på sykehuset.

​Vi har trådløst nettverk tilgjengelig for pasienter og besøkende på alle våre behandlingssteder. Ta kontakt med din avdeling for å få oppgitt påkoblingsinformasjon.

Venterom

​Spesialistpoliklinikken har flere gode venterom. Spør personalet om det nærmeste.