Åreknuter i pungen (variocele) | Kirkenes

Kirurgisk poliklinikk, Kirkenes

Dersom du har en hevelse i pungen med utvidede blodkar (vener), kan dette gi tyngdefornemmelse og tidvis smerter. Årsaken er dårlige klaffer i vener, slik at blodet samler seg i pungvenene i stedet for å bli transportert oppover mot de sentrale vener. Hos noen kan det redusere fruktbarheten. Dette kan behandles dagkirurgisk.

Du må faste seks timer før operasjon, det vil si at du ikke kan spise, røyke, bruke tyggegummi eller drops. Du kan drikke klare væsker, vann, saft, juice uten fruktkjøtt, kaffe og te inntil to timer før operasjon. Ikke drikk melk.

For å forebygge infeksjon, må du dusje på operasjonsdagen.  Vask hender og føtter godt. Ikke barber operasjonsområdet, og operasjonsområdet må være fritt for sår og kviser. Ta av smykker, ringer og piercinger hjemme.

Bedøvelsen du får er en lett narkose, det vil si at du sover under operasjonen. Legen går inn med kikkhullsintrumenter i bukhulen og setter klips på venen i testikkelen.

Du overflyttes først til oppvåkningsstuen. Der får du servert litt mat og drikke, og det er viktig at du kommer deg på beina så fort som mulig. Oppholdet varer kun noen få timer. Du kan ikke kjøre bil etter en operasjon i narkose. Gjør derfor avtale med noen som kan hente deg.

Sykemelding

Du blir sykemeldt i en til tre uker avhengig av type arbeid.

Vær oppmerksom

Av og til kan du få infeksjon etter operasjon. Dersom du får feber, må du kontakte lege. Gjør legen oppmerksom på at du er nyoperert.

Kirurgisk poliklinikk, Kirkenes
mandag - fredag 9 – 11 og 13 – 14
Kirkenes sykehus
Kirurgisk poliklinikk
PB 410
9915 Kirkenes
Kirkenes sykehus
Skytterhusveien 2(Google maps)
9900 Kirkenes
Akuttmottaket er døgnåpent

Busstider Kirkenes sentrum

Busstider Kirkenes sykehus

Parkering

​Det er gratis parkering for pasienter og besøkende rett utenfor hovedinngangen til sykehuset.

Reisemuligheter til og fra Kirkenes sykehus

Apotek

​Det finnes to apotek i Kirkenes sentrum, og ett i Kirkenes Handelspark.

Kiosk / kafé / venterom

Det er kiosk i hovedvestibylen på sykehuset. Her får du kjøpt lunsjmat og vanlige kioskvarer, og det finnes kafébord og stoler der du kan sitte og spise, drikke en kopp kaffe eller lese aviser.

10:30 – 15:30   mandag – fredag

Livssynsnøytralt seremonirom

I første etasje, nede ved personalinngangen, finner du sykehusets livssynsnøytrale seremonirom. Dette rommet kan benyttes av pasienter, pårørende og ansatte, uavhengig av tro eller livssyn. Her er du alltid velkommen til å finne ro til ettertanke. Kapellet er åpent for alle.

Oversiktskart

Resepsjon

Informasjonsskranken er til høyre når du kommer inn hovedinngangen.

Åpningstider i skranken

mandag, onsdag og fredag

Det er røyking forbudt på hele området, bort sett fra ved oppmerkede plasser.

Du kan koble deg på trådløst nettverk på alle Finnmarkssykehusets behandlingssteder.

Nettverksnavn: HN-GJEST

Du trenger ikke oppgi passord

Venterom

​Det er mange gode venteområder på avdelingene. Spør personalet om det nærmeste.