Fotodynamisk behandling av hud |Kirkenes

Medisinsk poliklinikk, Kirkenes
Photodynamic treatment (PDT)

Fotodynamisk behandling er en behandlingsmetode for visse former for hudkreft og solskadet hud. Behandlingen er enkel å utføre og gir som regel et godt kosmetisk resultat.

Behandlingen krever ingen forberedelse.

Du bør sette av hele dagen til behandlingen. Området som skal behandles blir først skrapt og deretter påført en krem. Det dekkes så med plaster som skal ligge på i minst 3 timer. Du kan forlate poliklinikken i dette tidsrommet. Deretter belyses det i 10 minutter pr. område og sykepleier er da tilstede.

Samhandlingen mellom krem og lys gjør at celleforandringene går tilbake. Behandlingen kan medføre smerte, også i tiden etterpå. Smertestillende tabletter som Paracet vil som regel dempe disse plagene. Ved bruk av Paralgin Forte må du avstå fra bilkjøring.

Ta med liste over dine eventuelle faste medisiner.

Den første uken må du regne med hevelse, rødhet og væsking fra behandlingsområdet. Plaster skiftes ved behov. Når såret ikke væsker lenger anbefales å bruke Duoderm® sårplate som kan ligge på en uke og tåler fuktighet.  Dersom det kommer sårskorpe over behandlingsområdet bør denne være i ro til den faller av.

Det anbefales at behandlingsområdet beskyttes mot sollys det første året.

Medisinsk poliklinikk, Kirkenes
mandag - fredag 9 – 11 og 13 – 14
Kirkenes sykehus
Medisinsk poliklinikk
Dr. Palmstrøms vei 15
9900 Kirkenes
Kirkenes sykehus
Dr. Palmstrøms vei 15(Google maps)
9915 Kirkenes
Akuttmottaket er døgnåpent

Busstider Kirkenes sentrum

Busstider Kirkenes sykehus

Parkering

​Det er gratis parkering for pasienter og besøkende rett utenfor hovedinngangen til sykehuset.

Reisemuligheter til og fra Kirkenes sykehus

Apotek

​Det finnes to apotek i Kirkenes sentrum, og ett i Kirkenes Handelspark.

Kiosk / kafé / venterom

Det er kiosk i hovedvestibylen på sykehuset. Her får du kjøpt lunsjmat og vanlige kioskvarer, og det finnes kafébord og stoler der du kan sitte og spise, drikke en kopp kaffe eller lese aviser.

07:00 – 19:30   mandag – fredag

Oversiktskart

Pokémon Go ikke tillatt

Av hensyn til pasienter, ansatte og utrykningskjøretøyer er det ikke tillatt å spille Pokémon Go på sykehusområdet.

Resepsjon

​Det er resepsjon rett innenfor hovedinngangen.

Åpningstider i skranken

mandag, onsdag og fredag

tirsdag og torsdag

​Det finnes en røykebu til høyre ut fra hovedinngangen til sykehuset.

Elllers er det røyking forbudt på hele området, ute og inne.

Du kan koble deg på trådløst nettverk på alle Finnmarkssykehusets behandlingssteder.

Nettverksnavn: HN-GJEST

Du trenger ikke oppgi passord

Venterom

​Det er mange gode venterom på avdelingene. Spør personalet om det nærmeste