Fotodynamisk behandling av hud |Kirkenes

Photodynamic treatment (PDT)
Medisinsk poliklinikk, Kirkenes

Fotodynamisk behandling er en behandlingsmetode for visse former for hudkreft og solskadet hud. Behandlingen er enkel å utføre og gir som regel et godt kosmetisk resultat.

Du skal smøre på Locobase LPL på alle fortykkede og skjellete områder som skal behandles med PDT, også i ansiktet. Start smøringen 7 dager før planlagt behandling. Smør en gang daglig i fem dager, avslutt smøringen to dager før behandling. Dette gjelder ved førstegangs behandling.

For øvrig skal du møte med usminket og ren hud.

Du bør sette av hele dagen til behandlingen. Området som skal behandles blir først skrapt og deretter påført en krem. Det dekkes så med plaster som skal ligge på i minst 3 timer. Du kan forlate poliklinikken i dette tidsrommet. Deretter belyses det i 10 minutter pr. område og sykepleier er da tilstede.

Samhandlingen mellom krem og lys gjør at celleforandringene går tilbake. Behandlingen kan medføre smerte, også i tiden etterpå. Smertestillende tabletter som Paracet vil som regel dempe disse plagene. Ved bruk av Paralgin Forte må du avstå fra bilkjøring.

Ta med liste over dine eventuelle faste medisiner.

Den første uken må du regne med hevelse, rødhet og væsking fra behandlingsområdet. Dersom det kommer sårskorpe over behandlingsområdet bør denne være i ro til den faller av.

Det anbefales at behandlingsområdet beskyttes mot sollys det første året.

Medisinsk poliklinikk, Kirkenes
78 97 56 91
mandag - fredag 08.15-11.00 12.00-13.30
Kirkenes sykehus
Medisinsk poliklinikk
PB 410
9915 Kirkenes
Kirkenes sykehus
Skytterhusveien 2(Kart)
9900 Kirkenes
mandag - søndag 08.00-20.00
Akuttmottaket er døgnåpent
78 97 50 00

Busstider Kirkenes sentrum

Busstider Kirkenes sykehus

Parkering

​Kirkenes sykehus har 205 parkeringsplasser til besøkende og ansatte. 5 av disse er HC parkering nær hovedinngangen og ved akuttmottaket. Parkeringsplassene finner du med en gang du kjører inn til sykehuset, før hovedinngangen.

Reisemuligheter til og fra Kirkenes sykehus

Apotek

​Det finnes to apotek i Kirkenes, ett i sentrum, og ett i Kirkenes Handelspark.

Kiosk / kafé

Det er kantine til venstre for hovedinngangen. Her får du kjøpt lunsjmat og noe vanlige kioskvarer. Det er kafébord og stoler der du kan sitte og spise, drikke en kopp kaffe. I tillegg er det automater hvor du kan kjøpe mat og drikke utenfor kantina sin åpningstid.

10:30 – 15:30   mandag – fredag

Livssynsnøytralt seremonirom

I første etasje, nede ved personalinngangen, finner du sykehusets livssynsnøytrale seremonirom. Dette rommet kan benyttes av pasienter, pårørende og ansatte, uavhengig av tro eller livssyn. Her er du alltid velkommen til å finne ro til ettertanke. Åpent for alle.

Oversiktskart

Presteberedskap

Bakvaktsordning – tilkalling av prest

Prestetjenesten i Sør-Varanger har en bakvaktsordning hvor ansatte på Kirkenes sykehus kan ringe prest i tilfelle pasienter eller pårørende ønsker å komme i kontakt med de.

Eksempler på hva prestetjenesten kan tilby:

• Sjelesorg og samtale
  • Nattverd
  • Dåp
  • I tillegg til egne liturgier/bønner ved livets slutt.

Det gjøres avtale med presten på telefon om hvor og når vedkommende skal komme. Som et utgangspunkt vil vi komme til sykehuset så raskt det praktisk lar seg gjøre. Uoppsettelige tjenester vil alltid ha høy prioritert.

Telefonnummeret som skal benyttes:

78 97 75 70 (menighetskontoret og kan benyttes i arbeidstida - kl 09.00-15.00)

41 37 42 34 (direkte til prest)

Resepsjon

Informasjonsskranken er til høyre når du kommer inn hovedinngangen.

Åpningstider i skranken

Mandag - torsdag:

Fredag:

Det er røyking forbudt på hele området, bort sett fra ved oppmerkede plasser.

Du kan koble deg på trådløst nettverk på alle Finnmarkssykehusets behandlingssteder.

Nettverksnavn: HN-GJEST

Du trenger ikke oppgi passord

Venterom

​Det er mange gode venteområder på sykehuset. Spør personalet om det nærmeste.