Fuktighetsbevarende behandling av huden | Kirkenes

Medisinsk poliklinikk, Kirkenes

Mange hudsykdommer fører til tørr hud. Hos eldre mennesker ses en økende uttørring av huden. Det er derfor viktig med tilførsel av fuktighet for å forebygge kløe. Tilførsel av fuktighet via kremer skader ikke hudens egen evne til å produsere fuktighet. Tørr hud klør! Dette må forebygges og behandles.

GODE RÅD

Rengjøring av huden:
Bruk lunkent vann, da varmt vann kan gi økt kløe. Bruk såpe der det er nødvendig og skyll godt. Bruk parfymefrie såper/sjampoer med lav pH-verdi. Ved bad og dusj kan vaskekremer brukes i stedet for såpe. Bruk også gjerne olje i badet.

Hvordan brukes fuktighetskremer?

Fuktighetskrem kan du smøre deg med så ofte som du syns det er nødvendig. Gjerne flere ganger om dagen. Et godt tips er å oppbevare fuktighetskremen i kjøleskapet. Kald krem lindrer kløe. Påfør gjerne fuktighetskremen rett etter bad/dusj. Om du skal behandle huden med kortisonkremer/salve, bør du la denne trekke godt inn i huden før du smører huden med fuktighetskrem.

Hvilken fuktighetskrem bør du velge?
Fuktighetskremer finnes i ulike varianter, fra lite fettholdig lotion til fete salver og kremer. Noen er tilsatt virkestoffer som mykgjør huden, andre er tilsatt virkestoffer som øker hudens vannbindende evne.
Vi anbefaler deg å velge fuktighetskremer uten tilsatte parfymestoffer for å unngå allergiske hudreaksjoner.

Spør gjerne hudlege eller sykepleier om råd når du skal velge hvilken fuktighetskrem du skal bruke. Apotekansatte kan også være behjelpelige med dette.

Det viktigste er at du finner fram til en fuktighetskrem som du syns er behagelig å påføre, og som samtidig dekker behovet huden din har for fuktighetsbehandling.

Du bør fortsette å smøre huden jevnlig med fuktighetskrem også etter at plagene har gitt seg.

Medisinsk poliklinikk, Kirkenes
mandag - fredag 9 – 11 og 13 – 14
Kirkenes sykehus
Medisinsk poliklinikk
Dr. Palmstrøms vei 15
9900 Kirkenes
Kirkenes sykehus
Dr. Palmstrøms vei 15(Google maps)
9915 Kirkenes
Akuttmottaket er døgnåpent

Busstider Kirkenes sentrum

Busstider Kirkenes sykehus

Parkering

​Det er gratis parkering for pasienter og besøkende rett utenfor hovedinngangen til sykehuset.

Reisemuligheter til og fra Kirkenes sykehus

Apotek

​Det finnes to apotek i Kirkenes sentrum, og ett i Kirkenes Handelspark.

Kiosk / kafé / venterom

Det er kiosk i hovedvestibylen på sykehuset. Her får du kjøpt lunsjmat og vanlige kioskvarer, og det finnes kafébord og stoler der du kan sitte og spise, drikke en kopp kaffe eller lese aviser.

07:00 – 19:30   mandag – fredag

Oversiktskart

Pokémon Go ikke tillatt

Av hensyn til pasienter, ansatte og utrykningskjøretøyer er det ikke tillatt å spille Pokémon Go på sykehusområdet.

Resepsjon

​Det er resepsjon rett innenfor hovedinngangen.

Åpningstider i skranken

mandag, onsdag og fredag

tirsdag og torsdag

​Det finnes en røykebu til høyre ut fra hovedinngangen til sykehuset.

Elllers er det røyking forbudt på hele området, ute og inne.

Du kan koble deg på trådløst nettverk på alle Finnmarkssykehusets behandlingssteder.

Nettverksnavn: HN-GJEST

Du trenger ikke oppgi passord

Venterom

​Det er mange gode venterom på avdelingene. Spør personalet om det nærmeste