Kirurgiske inngrep i huden | Alta

Spesialistpoliklinikken i Alta

Ved enkelte tilstander er det nødvendig for hudlegen å foreta enkle inngrep i huden. Dette kan være en biopsi eller et kirurgisk inngrep for å avklare diagnosen.

Dersom du bruker blodfortynnende medisin, må du forhøre deg med behandlende lege om du eventuelt må ta en pause i medisinbruken før inngrepet.

Det blir gitt lokalbedøvelse. En bit av huden fjernes. Såret blir sydd igjen med sting som skal fjernes etter noen dager.

Legen bestemmer hvor lenge stingene skal sitte.

Effekten av bedøvelsen varer i 1-2 timer. Etter inngrepet kan såret være ømt. Skulle du ha behov for smertestillende anbefales Paracetamol. Unngå acetylsalicylsyre (for eksempel Albyl- E) fordi dette kan øke faren for blødning i såret.

Plasteret du fikk hos legen kan sitte på til stingene fjernes. Ved blødning, kan det skiftes tidligere.
Skulle plasteret bli bløtt, anbefaler vi at det skiftes.

Unngå hard fysisk aktivitet som fører til slag mot såret eller strekk i huden de første to ukene. Når stingene er fjernet, kan det med fordel brukes et uelastisk plaster (for eksempel Micropore) i 1-3 måneder. Dette vil stabilisere huden slik at arret blir penere.

Alle kirurgiske inngrep vil etterlate arr i huden. Rådene overfor vil hjelpe deg til å oppnå et penest mulig resultat.

Vær oppmerksom

Tegn på infeksjon:
Får du økende smerter etter 2- 3 dager kan det være tegn på infeksjon. Dette skyldes vanligvis en økning av dine egne hudbakterier og er som regel lett å behandle.

Symptomer:

• økende, bankende smerte (etter 2. til 3. dag)
  • rødhet og hevelse rundt sårkant eller rundt enkelte sting
  • gult puss

Telefaks 78 48 39 01 | Avdelingsleder 78 48 39 04
Dr. Kvammes vei 21
9510 Alta
Alta helsesenter
Dr. Kvammes vei 21(Google maps)
9510 Alta

Busstider Alta helsesenter

Bussholdeplassen er 50 meter fra hovedinngangen.

Bybussen går hver halvtime fra kl. 06:00 – hvert kvarter mellom 07:00 og 09:00:
140 Bybuss Alta

Flybussen går fem ganger daglig:
261 Flybuss Alta

Busstider Alta sentrum

​Det er parkeringsplass på begge sider av bygningen.

Parkering koster kr. 12 per time mellom 10:00 og 17:00, ellers gratis.

Reisemuligheter til og fra Alta helsesenter

Apotek

​Nærmeste apotek er 100 meter unna – rett over veien fra hovedinngangen.

Kiosk / butikk / kafé

​Alta sentrum  ligger 100 meter unna, med kjøpesentre og kaféer.

​​Det er et røykeområde i friluft utenfor hovedinngangen.

Ellers er det røyking forbudt på hele området, ute og inne.

Samisk tolk

Dersom du foretrekker å snakke nordsamisk under behandlingen eller undersøkelsen, vil vi gjerne benytte vår samiske tolk. For å sikre at tolken er tilgjengelig, bør vi forhåndsbestille tilgang til tolken, og det er derfor fint om du gir oss beskjed. Forhåndsavtale om tolking kan gjøres direkte med vår tolk på tlf. 915 98 117 (ukedager 07.30-15.00), eller ved å ringe dit du har timeavtale.

Dette gjelder også pasienter som har timeavtale på dagtid ved Spesialistpoliklinikken i Alta eller Spesialistlegekontoret i Karasjok. Tolking vil der foregå på videkonferanse (Skype).

Tolken ved Hammerfest sykehus er også tilgjengelig for tilstedetolking for pasienter som er innlagt på sykehuset.

​Vi har trådløst nettverk tilgjengelig for pasienter og besøkende på alle våre behandlingssteder. Ta kontakt med din avdeling for å få oppgitt påkoblingsinformasjon.

Venterom

​Spesialistpoliklinikken har flere gode venterom. Spør personalet om det nærmeste.