Kirurgiske inngrep i huden | Kirkenes

Kirurgisk poliklinikk, Kirkenes

Ved enkelte tilstander er det nødvendig for hudlegen å foreta enkle inngrep i huden. Dette kan være en biopsi eller et kirurgisk inngrep for å avklare diagnosen.

Dersom du bruker blodfortynnende medisin, må du forhøre deg med behandlende lege om du eventuelt må ta en pause i medisinbruken før inngrepet.

Det blir gitt lokalbedøvelse. En bit av huden fjernes. Såret blir sydd igjen med sting som skal fjernes etter noen dager.

Legen bestemmer hvor lenge stingene skal sitte.

Effekten av bedøvelsen varer i 1-2 timer. Etter inngrepet kan såret være ømt. Skulle du ha behov for smertestillende anbefales Paracetamol. Unngå acetylsalicylsyre (for eksempel Albyl- E) fordi dette kan øke faren for blødning i såret.

Plasteret du fikk hos legen kan sitte på til stingene fjernes. Ved blødning, kan det skiftes tidligere.
Skulle plasteret bli bløtt, anbefaler vi at det skiftes.

Unngå hard fysisk aktivitet som fører til slag mot såret eller strekk i huden de første to ukene. Når stingene er fjernet, kan det med fordel brukes et uelastisk plaster (for eksempel Micropore) i 1-3 måneder. Dette vil stabilisere huden slik at arret blir penere.

Alle kirurgiske inngrep vil etterlate arr i huden. Rådene overfor vil hjelpe deg til å oppnå et penest mulig resultat.

Vær oppmerksom

Tegn på infeksjon:
Får du økende smerter etter 2- 3 dager kan det være tegn på infeksjon. Dette skyldes vanligvis en økning av dine egne hudbakterier og er som regel lett å behandle.

Symptomer:

• økende, bankende smerte (etter 2. til 3. dag)
  • rødhet og hevelse rundt sårkant eller rundt enkelte sting
  • gult puss

Kirurgisk poliklinikk, Kirkenes
78 97 32 65 / 78 97 32 54
mandag - fredag 9 – 11 og 13 – 14
Kirkenes sykehus
Kirurgisk poliklinikk
Dr. Palmstrøms vei 15
9900 Kirkenes
Kirkenes sykehus
Dr. Palmstrøms vei 15(Google maps)
9915 Kirkenes
Akuttmottaket er døgnåpent

Busstider Kirkenes sentrum

Busstider Kirkenes sykehus

Parkering

​Det er gratis parkering for pasienter og besøkende rett utenfor hovedinngangen til sykehuset.

Reisemuligheter til og fra Kirkenes sykehus

Apotek

​Det finnes to apotek i Kirkenes sentrum, og ett i Kirkenes Handelspark.

Kiosk / kafé / venterom

Det er kiosk i hovedvestibylen på sykehuset. Her får du kjøpt lunsjmat og vanlige kioskvarer, og det finnes kafébord og stoler der du kan sitte og spise, drikke en kopp kaffe eller lese aviser.

07:00 – 19:30   mandag – fredag

Oversiktskart

Pokémon Go ikke tillatt

Av hensyn til pasienter, ansatte og utrykningskjøretøyer er det ikke tillatt å spille Pokémon Go på sykehusområdet.

Resepsjon

​Det er resepsjon rett innenfor hovedinngangen.

Åpningstider i skranken

mandag, onsdag og fredag

tirsdag og torsdag

​Det finnes en røykebu til høyre ut fra hovedinngangen til sykehuset.

Elllers er det røyking forbudt på hele området, ute og inne.

Du kan koble deg på trådløst nettverk på alle Finnmarkssykehusets behandlingssteder.

Nettverksnavn: HN-GJEST

Du trenger ikke oppgi passord

Venterom

​Det er mange gode venterom på avdelingene. Spør personalet om det nærmeste