Operasjon av trang forhud hos barn | Alta

Faste

Etter klokken 24 før operasjonsdagen må barnet ikke innta fast føde, melkeprodukter eller snop. Barnet kan få morsmelk inntil fire timer før narkose. Inntil to timer før fremmøte kan barnet drikke klare væsker som vann, saft, brus og juice uten fruktkjøtt. Ingenting må inntas de to siste timene.

Hygiene

Det er viktig med god hygiene før operasjonen for å forebygge infeksjon. Barnet bør derfor dusje på operasjonsdagen. Forhuden trekkes tilbake så godt det lar seg gjøre for god rengjøring.

Medisiner

Bruker barnet allergi-, astma-, eller epilepsimedisiner, skal disse som hovedregel gis i morgendose også på operasjonsdagen.

Inngrepet blir utført i narkose. Foresatte kan være med barnet til det har sovnet, men ikke under selve operasjonen.

Den vanligste teknikken er å åpne det trange partiet med et lite snitt, og eventuelt fjerne en del av forhuden (delvis omskjæring). I noen tilfeller kan det gjøres en mindre plastisk korreksjon. Ved rituell omskjæring fjernes hele forhuden.

Såret sys med tråd som forsvinner av seg selv i løpet av 14 dager. Det blir lagt på rikelig med salve og en bandasje. Dere kan reise hjem kort tid etter inngrepet.

Etter operasjonen vil det bli en del hevelse, og operasjonsområdet vil være rødt og ømt en tid etter. Det kan også bli svie når barnet later vannet de første dagene.

Intimstell

God hygiene er viktig for å unngå betennelse. Barnet kan dusje etter operasjonen, mens bading i badekar kan gjerne vente 3-4 dager. Dersom barnet har bandasje, kan denne skiftes så lenge det siver sårvæske fra såret og etter hvert kan denne fjernes.

Smertestillende

Ved smerter etter operasjonen kan barnet få Paracetamol etter dosering på pakken. Ved allergi bør du kontakte lege. Du kan og smøre Xylocain-gel på sårflatene for å dempe smertene. Dette får du kjøpt uten resept på apoteket.

Dagen etter operasjonen må du trekke forhuden hos barnet forsiktig frem og tilbake noen ganger. Dette må gjøres daglig i en tid fremover.

Barnet kan selv bestemme fysisk aktivitet. For skolebarn kan det være aktuelt med 2-3 uker fri fra gymnastikk.

Telefaks 78 48 39 01 | Avdelingsleder 78 48 39 04
Dr. Kvammes vei 21
9510 Alta
Alta helsesenter
Dr. Kvammes vei 21(Google maps)
9510 Alta

Busstider Alta helsesenter

Bussholdeplassen er 50 meter fra hovedinngangen.

Bybussen går hver halvtime fra kl. 06:00 – hvert kvarter mellom 07:00 og 09:00:
140 Bybuss Alta

Flybussen går fem ganger daglig:
261 Flybuss Alta

Busstider Alta sentrum

​Det er parkeringsplass på begge sider av bygningen.

Parkering koster kr. 12 per time mellom 10:00 og 17:00, ellers gratis.

Reisemuligheter til og fra Alta helsesenter

Apotek

​Nærmeste apotek er 100 meter unna – rett over veien fra hovedinngangen.

Kiosk / butikk / kafé

​Alta sentrum  ligger 100 meter unna, med kjøpesentre og kaféer.

​​Det er et røykeområde i friluft utenfor hovedinngangen.

Ellers er det røyking forbudt på hele området, ute og inne.

Samisk tolk

Dersom du foretrekker å snakke nordsamisk under behandlingen eller undersøkelsen, vil vi gjerne benytte vår samiske tolk. For å sikre at tolken er tilgjengelig, bør vi forhåndsbestille tilgang til tolken, og det er derfor fint om du gir oss beskjed. Forhåndsavtale om tolking kan gjøres direkte med vår tolk på tlf. 915 98 117 (ukedager 07.30-15.00), eller ved å ringe dit du har timeavtale.

Dette gjelder også pasienter som har timeavtale på dagtid ved Spesialistpoliklinikken i Alta eller Spesialistlegekontoret i Karasjok. Tolking vil der foregå på videkonferanse (Skype).

Tolken ved Hammerfest sykehus er også tilgjengelig for tilstedetolking for pasienter som er innlagt på sykehuset.

​Vi har trådløst nettverk tilgjengelig for pasienter og besøkende på alle våre behandlingssteder. Ta kontakt med din avdeling for å få oppgitt påkoblingsinformasjon.

Venterom

​Spesialistpoliklinikken har flere gode venterom. Spør personalet om det nærmeste.