Operasjon av trang forhud hos barn | Kirkenes

Kirurgisk poliklinikk, Kirkenes

Faste

Etter klokken 24 før operasjonsdagen må barnet ikke innta fast føde, melkeprodukter eller snop. Barnet kan få morsmelk inntil fire timer før narkose. Inntil to timer før fremmøte kan barnet drikke klare væsker som vann, saft, brus og juice uten fruktkjøtt. Ingenting må inntas de to siste timene.

Hygiene

Det er viktig med god hygiene før operasjonen for å forebygge infeksjon. Barnet bør derfor dusje på operasjonsdagen. Forhuden trekkes tilbake så godt det lar seg gjøre for god rengjøring.

Medisiner

Bruker barnet allergi-, astma-, eller epilepsimedisiner, skal disse som hovedregel gis i morgendose også på operasjonsdagen.

Inngrepet blir utført i narkose. Foresatte kan være med barnet til det har sovnet, men ikke under selve operasjonen.

Den vanligste teknikken er å åpne det trange partiet med et lite snitt, og eventuelt fjerne en del av forhuden. I noen tilfeller kan det gjøres en mindre plastisk korreksjon.

Såret sys med tråd som forsvinner av seg selv i løpet av 14 dager. Det blir lagt på rikelig med salve og en bandasje. Dere kan reise hjem kort tid etter inngrepet.

Etter operasjonen vil det bli en del hevelse, og operasjonsområdet vil være rødt og ømt en tid etter. Det kan også bli svie når barnet later vannet de første dagene.

Intimstell

God hygiene er viktig for å unngå betennelse. Barnet kan dusje etter operasjonen, mens bading i badekar kan gjerne vente 3-4 dager. Dersom barnet har bandasje, kan denne skiftes så lenge det siver sårvæske fra såret og etter hvert kan denne fjernes.

Smertestillende

Ved smerter etter operasjonen kan barnet få Paracetamol etter dosering på pakken. Ved allergi bør du kontakte lege. Du kan og smøre Xylocain-gel på sårflatene for å dempe smertene. Dette får du kjøpt uten resept på apoteket.

Dagen etter operasjonen må du trekke forhuden hos barnet forsiktig frem og tilbake noen ganger. Dette må gjøres daglig i en tid fremover.

Barnet kan selv bestemme fysisk aktivitet. For skolebarn kan det være aktuelt med 2-3 uker fri fra gymnastikk.

Kirurgisk poliklinikk, Kirkenes
78 97 56 92
mandag - fredag 08.15–11.00 og 12.00–13.30
Kirkenes sykehus
Kirurgisk poliklinikk
PB 410
9915 Kirkenes
Kirkenes sykehus
Skytterhusveien 2(Kart)
9900 Kirkenes
mandag - søndag 08.00-20.00
Akuttmottaket er døgnåpent
78 97 50 00

Busstider Kirkenes sentrum

Busstider Kirkenes sykehus

Parkering

​Kirkenes sykehus har 205 parkeringsplasser til besøkende og ansatte. 5 av disse er HC parkering nær hovedinngangen og ved akuttmottaket. Parkeringsplassene finner du med en gang du kjører inn til sykehuset, før hovedinngangen.

Reisemuligheter til og fra Kirkenes sykehus

Apotek

​Det finnes to apotek i Kirkenes, ett i sentrum, og ett i Kirkenes Handelspark.

Kiosk / kafé

Det er kantine til venstre for hovedinngangen. Her får du kjøpt lunsjmat og noe vanlige kioskvarer. Det er kafébord og stoler der du kan sitte og spise, drikke en kopp kaffe. I tillegg er det automater hvor du kan kjøpe mat og drikke utenfor kantina sin åpningstid.

10:30 – 15:30   mandag – fredag

Livssynsnøytralt seremonirom

I første etasje, nede ved personalinngangen, finner du sykehusets livssynsnøytrale seremonirom. Dette rommet kan benyttes av pasienter, pårørende og ansatte, uavhengig av tro eller livssyn. Her er du alltid velkommen til å finne ro til ettertanke. Åpent for alle.

Oversiktskart

Presteberedskap

Bakvaktsordning – tilkalling av prest

Prestetjenesten i Sør-Varanger har en bakvaktsordning hvor ansatte på Kirkenes sykehus kan ringe prest i tilfelle pasienter eller pårørende ønsker å komme i kontakt med de.

Eksempler på hva prestetjenesten kan tilby:

• Sjelesorg og samtale
  • Nattverd
  • Dåp
  • I tillegg til egne liturgier/bønner ved livets slutt.

Det gjøres avtale med presten på telefon om hvor og når vedkommende skal komme. Som et utgangspunkt vil vi komme til sykehuset så raskt det praktisk lar seg gjøre. Uoppsettelige tjenester vil alltid ha høy prioritert.

Telefonnummeret som skal benyttes:

78 97 75 70 (menighetskontoret og kan benyttes i arbeidstida - kl 09.00-15.00)

41 37 42 34 (direkte til prest)

Resepsjon

Informasjonsskranken er til høyre når du kommer inn hovedinngangen.

Åpningstider i skranken

Mandag - torsdag:

Fredag:

Det er røyking forbudt på hele området, bort sett fra ved oppmerkede plasser.

Du kan koble deg på trådløst nettverk på alle Finnmarkssykehusets behandlingssteder.

Nettverksnavn: HN-GJEST

Du trenger ikke oppgi passord

Venterom

​Det er mange gode venteområder på sykehuset. Spør personalet om det nærmeste.