Operasjon av trang forhud hos barn | Kirkenes

Kirurgisk poliklinikk, Kirkenes

Faste

Etter klokken 24 før operasjonsdagen må barnet ikke innta fast føde, melkeprodukter eller snop. Barnet kan få morsmelk inntil fire timer før narkose. Inntil to timer før fremmøte kan barnet drikke klare væsker som vann, saft, brus og juice uten fruktkjøtt. Ingenting må inntas de to siste timene.

Hygiene

Det er viktig med god hygiene før operasjonen for å forebygge infeksjon. Barnet bør derfor dusje på operasjonsdagen. Forhuden trekkes tilbake så godt det lar seg gjøre for god rengjøring.

Medisiner

Bruker barnet allergi-, astma-, eller epilepsimedisiner, skal disse som hovedregel gis i morgendose også på operasjonsdagen.

Inngrepet blir utført i narkose. Foresatte kan være med barnet til det har sovnet, men ikke under selve operasjonen.

Den vanligste teknikken er å åpne det trange partiet med et lite snitt, og eventuelt fjerne en del av forhuden. I noen tilfeller kan det gjøres en mindre plastisk korreksjon.

Såret sys med tråd som forsvinner av seg selv i løpet av 14 dager. Det blir lagt på rikelig med salve og en bandasje. Dere kan reise hjem kort tid etter inngrepet.

Etter operasjonen vil det bli en del hevelse, og operasjonsområdet vil være rødt og ømt en tid etter. Det kan også bli svie når barnet later vannet de første dagene.

Intimstell

God hygiene er viktig for å unngå betennelse. Barnet kan dusje etter operasjonen, mens bading i badekar kan gjerne vente 3-4 dager. Dersom barnet har bandasje, kan denne skiftes så lenge det siver sårvæske fra såret og etter hvert kan denne fjernes.

Smertestillende

Ved smerter etter operasjonen kan barnet få Paracetamol etter dosering på pakken. Ved allergi bør du kontakte lege. Du kan og smøre Xylocain-gel på sårflatene for å dempe smertene. Dette får du kjøpt uten resept på apoteket.

Dagen etter operasjonen må du trekke forhuden hos barnet forsiktig frem og tilbake noen ganger. Dette må gjøres daglig i en tid fremover.

Barnet kan selv bestemme fysisk aktivitet. For skolebarn kan det være aktuelt med 2-3 uker fri fra gymnastikk.

Kirurgisk poliklinikk, Kirkenes
78 97 32 65 / 78 97 32 54
mandag - fredag 9 – 11 og 13 – 14
Kirkenes sykehus
Kirurgisk poliklinikk
Dr. Palmstrøms vei 15
9900 Kirkenes
Kirkenes sykehus
Dr. Palmstrøms vei 15(Google maps)
9915 Kirkenes
Akuttmottaket er døgnåpent

Busstider Kirkenes sentrum

Busstider Kirkenes sykehus

Parkering

​Det er gratis parkering for pasienter og besøkende rett utenfor hovedinngangen til sykehuset.

Reisemuligheter til og fra Kirkenes sykehus

Apotek

​Det finnes to apotek i Kirkenes sentrum, og ett i Kirkenes Handelspark.

Kiosk / kafé / venterom

Det er kiosk i hovedvestibylen på sykehuset. Her får du kjøpt lunsjmat og vanlige kioskvarer, og det finnes kafébord og stoler der du kan sitte og spise, drikke en kopp kaffe eller lese aviser.

07:00 – 19:30   mandag – fredag

Oversiktskart

Pokémon Go ikke tillatt

Av hensyn til pasienter, ansatte og utrykningskjøretøyer er det ikke tillatt å spille Pokémon Go på sykehusområdet.

Resepsjon

​Det er resepsjon rett innenfor hovedinngangen.

Åpningstider i skranken

mandag, onsdag og fredag

tirsdag og torsdag

​Det finnes en røykebu til høyre ut fra hovedinngangen til sykehuset.

Elllers er det røyking forbudt på hele området, ute og inne.

Du kan koble deg på trådløst nettverk på alle Finnmarkssykehusets behandlingssteder.

Nettverksnavn: HN-GJEST

Du trenger ikke oppgi passord

Venterom

​Det er mange gode venterom på avdelingene. Spør personalet om det nærmeste