Operasjon av trang forhud hos voksne | Alta

Faste

Du må faste seks timer før operasjonen. Da skal du ikke spise, røyke, bruke tyggegummi eller drops. Du kan drikke klare væsker, vann, saft, juice uten fruktkjøtt, kaffe og te inntil to timer før operasjonen. Ikke drikk melk.

Hygiene

Det er viktig med god hygiene før operasjonen for å forebygge infeksjon. Du bør derfor dusje før du kommer til operasjonen. Forhuden trekkes tilbake så godt det lar seg gjøre for god rengjøring.

Medisiner

Du kan ta medisinene dine som vanlig. Bruker du blodfortynnende medisin må du ta kontakt med behandlingsstedet eller din fastlege for veiledning.

Inngrepet blir utført i narkose eller lokalbedøvelse. Du får eventuelt et avslappende medikament i tillegg. Operasjonen blir vanligvis gjort dagkirurgisk. Du kan da reise hjem kort tid etter inngrepet. Stingene forsvinner av seg selv etter en tid.

Etter at operasjonen er ferdig flyttes du til en oppvåkningsavdeling. Vanligvis kan du reise hjem kort tid etter at operasjonen er avsluttet. Du må regne med en del hevelse, og at operasjonsområdet blir rødt og ømt en tid etter operasjonen. Det kan også bli svie når du later vannet de første dagene. Etter operasjonen kan du bruke en salve  som virker bedøvende, bakteriedrepende og antiallergisk, og i tillegg demper hevelsen.

Intimstell

God hygiene med dusj er viktig for å unngå betennelse. Dersom du har bandasje kan denne skiftes ved behov de første dagene, og etter hvert fjernes. Ved sårhet kan du smøre på litt salve. Dagen etter operasjonen må du trekke forhuden forsiktig frem og tilbake noen ganger. Dette må du gjøre daglig i en tid fremover.

Samleie

Du bør unngå samleie 3-4 uker etter operasjonen, til såret er godt grodd. Sårhet kan du eventuelt avhjelpe ved å bruke kondom.

mandag - fredag 08:00 – 15:30
Telefaks 78 48 39 01 | Avdelingsleder 78 48 39 04
Dr. Kvammes vei 21
9510 Alta
Alta helsesenter
Markveien 29 – 31(Google maps)
9510 Alta
mandag - fredag 08:00 – 15:30

Busstider Alta helsesenter

Bussholdeplassen er 50 meter fra hovedinngangen.

Bybussen går hver halvtime fra kl. 06:00 – hvert kvarter mellom 07:00 og 09:00:
140 Bybuss Alta

Flybussen går fem ganger daglig:
261 Flybuss Alta

Busstider Alta sentrum

​Det er parkeringsplass på begge sider av bygningen.

Parkering koster kr. 12 per time mellom 10:00 og 17:00, ellers gratis.

Reisemuligheter til og fra Alta helsesenter

Apotek

​Nærmeste apotek er 100 meter unna – rett over veien fra hovedinngangen.

Kiosk / butikk / kafé

​Alta sentrum  ligger 100 meter unna, med kjøpesentre og kaféer.

​​Det er et røykeområde i friluft utenfor hovedinngangen.

Ellers er det røyking forbudt på hele området, ute og inne.

Samisk tolk

Dersom du foretrekker å snakke nordsamisk under behandlingen eller undersøkelsen, vil vi gjerne benytte vår samiske tolk. For å sikre at tolken er tilgjengelig, bør vi forhåndsbestille tilgang til tolken, og det er derfor fint om du gir oss beskjed. Forhåndsavtale om tolking kan gjøres direkte med vår tolk på tlf. 915 98 117 (ukedager 07.30-15.00), eller ved å ringe dit du har timeavtale.

Dette gjelder også pasienter som har timeavtale på dagtid ved Spesialistpoliklinikken i Alta eller Spesialistlegekontoret i Karasjok. Tolking vil der foregå på videkonferanse (Skype).

Tolken ved Hammerfest sykehus er også tilgjengelig for tilstedetolking for pasienter som er innlagt på sykehuset.

​Vi har trådløst nettverk tilgjengelig for pasienter og besøkende på alle våre behandlingssteder. Ta kontakt med din avdeling for å få oppgitt påkoblingsinformasjon.

Venterom

​Spesialistpoliklinikken har flere gode venterom. Spør personalet om det nærmeste.