Operasjon av trang forhud hos voksne | Kirkenes

Kirurgisk poliklinikk, Kirkenes

Faste

Du må faste seks timer før operasjonen. Da skal du ikke spise, røyke, bruke tyggegummi eller drops. Du kan drikke klare væsker, vann, saft, juice uten fruktkjøtt, kaffe og te inntil to timer før operasjonen. Ikke drikk melk.

Hygiene

Det er viktig med god hygiene før operasjonen for å forebygge infeksjon. Du bør derfor dusje før du kommer til operasjonen. Forhuden trekkes tilbake så godt det lar seg gjøre for god rengjøring.

Medisiner

Du kan ta medisinene dine som vanlig. Bruker du blodfortynnende medisin (Marevan) må du ikke ta dette de tre siste dagene før operasjon. Dersom du må bruke Marevan på grunn av hjerteklaffoperasjon eller blodpropp til lunge eller hjerne, må du ta kontakt med din fastlege.

Inngrepet blir utført i narkose eller lokalbedøvelse. Du får eventuelt et avslappende medikament i tillegg. Operasjonen blir vanligvis gjort dagkirurgisk. Du kan da reise hjem kort tid etter inngrepet. Stingene forsvinner av seg selv etter en tid.

Etter at operasjonen er ferdig flyttes du til en oppvåkningsavdeling. Vanligvis kan du reise hjem kort tid etter at operasjonen er avsluttet. Du må regne med en del hevelse, og at operasjonsområdet blir rødt og ømt en tid etter operasjonen. Det kan også bli svie når du later vannet de første dagene. Etter operasjonen kan du bruke en salve  som virker bedøvende, bakteriedrepende og antiallergisk, og i tillegg demper hevelsen.

Intimstell

God hygiene med dusj er viktig for å unngå betennelse. Dersom du har bandasje kan denne skiftes ved behov de første dagene, og etter hvert fjernes. Ved sårhet kan du smøre på litt salve. Dagen etter operasjonen må du trekke forhuden forsiktig frem og tilbake noen ganger. Dette må du gjøre daglig i en tid fremover.

Samleie

Du bør unngå samleie 3-4 uker etter operasjonen, til såret er godt grodd. Sårhet kan du eventuelt avhjelpe ved å bruke kondom.

Kirurgisk poliklinikk, Kirkenes
78 97 32 65 / 78 97 32 54
mandag - fredag 9 – 11 og 13 – 14
Kirkenes sykehus
Kirurgisk poliklinikk
Dr. Palmstrøms vei 15
9900 Kirkenes
Kirkenes sykehus
Dr. Palmstrøms vei 15(Google maps)
9915 Kirkenes
Akuttmottaket er døgnåpent

Busstider Kirkenes sentrum

Busstider Kirkenes sykehus

Parkering

​Det er gratis parkering for pasienter og besøkende rett utenfor hovedinngangen til sykehuset.

Reisemuligheter til og fra Kirkenes sykehus

Apotek

​Det finnes to apotek i Kirkenes sentrum, og ett i Kirkenes Handelspark.

Kiosk / kafé / venterom

Det er kiosk i hovedvestibylen på sykehuset. Her får du kjøpt lunsjmat og vanlige kioskvarer, og det finnes kafébord og stoler der du kan sitte og spise, drikke en kopp kaffe eller lese aviser.

07:00 – 19:30   mandag – fredag

Oversiktskart

Pokémon Go ikke tillatt

Av hensyn til pasienter, ansatte og utrykningskjøretøyer er det ikke tillatt å spille Pokémon Go på sykehusområdet.

Resepsjon

​Det er resepsjon rett innenfor hovedinngangen.

Åpningstider i skranken

mandag, onsdag og fredag

tirsdag og torsdag

​Det finnes en røykebu til høyre ut fra hovedinngangen til sykehuset.

Elllers er det røyking forbudt på hele området, ute og inne.

Du kan koble deg på trådløst nettverk på alle Finnmarkssykehusets behandlingssteder.

Nettverksnavn: HN-GJEST

Du trenger ikke oppgi passord

Venterom

​Det er mange gode venterom på avdelingene. Spør personalet om det nærmeste