Oppfølging på skole | BUP Alta

BUP Alta

Barn som får et behandlingstilbud i psykiske helsevern for barn og unge kan også ha det vanskelig på skolen. Noen barn har det ikke så greit på hjemskolen og kan trenge hjelp for at det som er vanskelig der skal bli bedre. Dessuten må alle barn i Norge gå på skole, også når de er til behandling i sykehus.

De fleste sykehusene har en egen skole. Terapeut og lærer fra sykehusskolen kan samarbeide med lærer på hjemskolen for at barnet skal få det bedre der. Terapeut og lærer snakker først med barn og foreldre om hvordan dette kan gjennomføres.

Henvisning og vurdering

For å få behandling i spesialisthelsetjenesten trengs henvisning. Fastlegen og legevakt er de som i hovedsak henviser til utredning og behandling i spesialisthelsetjenesten. Spesialisthelsetjenesten vil da avgjøre om en person har krav på behandling i spesialisthelsetjenesten.

Terapeuten og lærer fra sykehuset vil på forhånd forklare barnet hva som skal skje, slik at det blir godt forberedt.

Sykehusskolen ligner på vanlig skole, men oftest med færre elever og opplegg tilpasset det barnet klarer. Noen ganger vil barnet kunne gå på sin egen hjemskole og få hjelpen der isteden.

Barnet kan få undervisning i sykehusskolen så lenge det er behov.

Når behandlingen i sykehusskolen avsluttes, fortsetter barnet på hjemskolen som før.

Vær oppmerksom

Barnet blir enig med terapeut, lærer og foreldre hva som skal sies til de andre barna i barnets hjemskole og klasse.

Telefaks 78 48 38 01
9505 Alta
Alta helsesenter
Markveien 29 – 31(Google maps)
9510 Alta
mandag - fredag 08:00 – 15:30

Busstider Alta helsesenter

Bussholdeplassen er 50 meter fra hovedinngangen.

Bybussen går hver halvtime fra kl. 06:00 – hvert kvarter mellom 07:00 og 09:00:
140 Bybuss Alta

Flybussen går fem ganger daglig:
261 Flybuss Alta

Busstider Alta sentrum

​Det er parkeringsplass på begge sider av bygningen.

Parkering koster kr. 12 per time mellom 10:00 og 17:00, ellers gratis.

Reisemuligheter til og fra Alta helsesenter

Apotek

​Nærmeste apotek er 100 meter unna – rett over veien fra hovedinngangen.

Kiosk / butikk / kafé

​Alta sentrum  ligger 100 meter unna, med kjøpesentre og kaféer.

​​Det er et røykeområde i friluft utenfor hovedinngangen.

Ellers er det røyking forbudt på hele området, ute og inne.

Samisk tolk

Dersom du foretrekker å snakke nordsamisk under behandlingen eller undersøkelsen, vil vi gjerne benytte vår samiske tolk. For å sikre at tolken er tilgjengelig, bør vi forhåndsbestille tilgang til tolken, og det er derfor fint om du gir oss beskjed. Forhåndsavtale om tolking kan gjøres direkte med vår tolk på tlf. 915 98 117 (ukedager 07.30-15.00), eller ved å ringe dit du har timeavtale.

Dette gjelder også pasienter som har timeavtale på dagtid ved Spesialistpoliklinikken i Alta eller Spesialistlegekontoret i Karasjok. Tolking vil der foregå på videkonferanse (Skype).

Tolken ved Hammerfest sykehus er også tilgjengelig for tilstedetolking for pasienter som er innlagt på sykehuset.

​Vi har trådløst nettverk tilgjengelig for pasienter og besøkende på alle våre behandlingssteder. Ta kontakt med din avdeling for å få oppgitt påkoblingsinformasjon.

Venterom

​Spesialistpoliklinikken har flere gode venterom. Spør personalet om det nærmeste.