Oppfølging på skole | BUP Hammerfest

BUP Hammerfest

Barn som får et behandlingstilbud i psykiske helsevern for barn og unge kan også ha det vanskelig på skolen. Noen barn har det ikke så greit på hjemskolen og kan trenge hjelp for at det som er vanskelig der skal bli bedre. Dessuten må alle barn i Norge gå på skole, også når de er til behandling i sykehus.

De fleste sykehusene har en egen skole. Terapeut og lærer fra sykehusskolen kan samarbeide med lærer på hjemskolen for at barnet skal få det bedre der. Terapeut og lærer snakker først med barn og foreldre om hvordan dette kan gjennomføres.

Henvisning og vurdering

For å få behandling i spesialisthelsetjenesten trengs henvisning. Fastlegen og legevakt er de som i hovedsak henviser til utredning og behandling i spesialisthelsetjenesten. Spesialisthelsetjenesten vil da avgjøre om en person har krav på behandling i spesialisthelsetjenesten.

Terapeuten og lærer fra sykehuset vil på forhånd forklare barnet hva som skal skje, slik at det blir godt forberedt.

Sykehusskolen ligner på vanlig skole, men oftest med færre elever og opplegg tilpasset det barnet klarer. Noen ganger vil barnet kunne gå på sin egen hjemskole og få hjelpen der isteden.

Barnet kan få undervisning i sykehusskolen så lenge det er behov.

Når behandlingen i sykehusskolen avsluttes, fortsetter barnet på hjemskolen som før.

Vær oppmerksom

Barnet blir enig med terapeut, lærer og foreldre hva som skal sies til de andre barna i barnets hjemskole og klasse.

mandag - fredag 08 – 15:30
Telefaks: 78 42 14 90
Sykehusveien 28
9601 Hammerfest
BUP og VPP Hammerfest
Sykehusveien 28(Google maps)
9601 Hammerfest
mandag - fredag 08 – 15:30
BUP 78421470 | VPP 78421460

Busstider Hammerfest sentrum

Busstider Hammerfest sykehus

Det går minibuss mellom hovedinngangen på sykehuset og hurtigbåtkaia i Hammerfest sentrum som korresponderer med VargsundXpressen til og fra Alta mandag til fredag.
Ankomst Hammerfest sykehus ca. 08:40
Avgang fra sykehuset kl. 16:15

Langrutebussene kjører ikke opp til sykehuset, så busstopp Fuglenes veikryss må benyttes tur/retur sykehuset.

Holdeplass Fuglenes veikryss ligger 300 meter fra sykehuset

130 Bybuss Hammerfest (Gjelder ikke 20/6 - 20/8)130 Bybuss Hammerfest (Sommerperiode 20/6 - 20/8)132 Ringrute Strømsnes - Hammerfest - Forsøl

Båtruter i Hammerfest sentrum

Parkering ved Hammerfest sykehus

All parkering på sykehusområdet skal foregå på oppmerkede og skiltede plasser.

Pris kr. 18,- per døgn – Takstgruppe 8802

NB!
Fra 1. juli 2017 øker parkeringsavgiften til kr. 25,- per døgn.

Reisemuligheter til og fra Hammerfest sykehus

Kafeteria

Du finner kafeteriaen i sykehuset i første etasje mot sørvest. Her kan du nyte byens fineste utsikt over Sørøysundet mens du nyter en kopp kaffe, en vaffel eller en full middag. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen selv om du ikke kjøper noe å spise eller drikke også.

Kafeteriaen er alltid åpen.

Matservering

Hverdager

Lørdager, søndager og helligdager
11:45 – 12:30

Kapellet – det stille rom

Dette rommet kan benyttes av pasienter, pårørende og ansatte. Du er velkommen hit, det er alltid åpent. Her kan du finne ro til ettertanke. Du kan tenne lys, lese og be. Kapellet har et godt piano og en cd-spiller. I rommet utenfor finnes aktuell litteratur, salmebøker og bibler.

Kapellet er åpent for alle, uavhengig av tro eller livssyn.

Kapellet ligger på grunnplanet i sykehuset, til venstre når du har passert kafeteriaen. Følg skiltene.

Kiosk

Narvesen har kioskutsalg i hovedvestibylen på sykehuset. Her får du kjøpt alle vanlige kioskvarer, samt forskjellige nødvendighetsartikler som du kan få bruk for på sykehuset, som tannbørster, undertøy og toalettartikler – og selvfølgelig lesestoff av alle slag.

mandag – fredag
lørdag
søndag

Prestetjenesten

Hammerfest sykehus har egen prest. Prestetjenesten er et tilbud til pasienter, pårørende og ansatte. Sykehuspresten heter Karen Lorentzen. Sykehuset har også avtale med byens prester.  De kan tilkalles til tjenester som ikke kan vente, når sykehuspresten ikke er til stede.

Samtale

Sykdom og usikkerhet omkring helse og egen framtid berører dype og grunnleggende livsverdier i oss. Det er ikke en forutsetning at man deler kirkens tro for å få et møte med presten. Utgangspunktet for en samtale kan være når du trenger noen som kan lytte, når du er i en vanskelig livssituasjon, når du vil dele spørsmål som ligger deg på hjertet. Presten skal la samtalen foregå ut fra samtalepartneren sine forutsetninger. Presten har taushetsplikt, og samtalen blir ikke referert videre til noen eller skrevet ned i journaler.

Pasienter som tilhører andre religioner eller livssyn enn Den norske kirke skal få kontakt med sitt samfunn når de ønsker det.
Prestetjenesten kan hjelpe til å formidle slik kontakt.

Sykehuspresten kan kontaktes på telefon 78 42 12 88 / 911 82 776

Mer om sykehuspresten

​Det finnes en røykebu på hjørnet øst for hovedinngangen til sykehuset.

Ellers er det røyking forbudt på hele området, ute og inne.

Du kan koble deg på trådløst nettverk på alle Finnmarkssykehusets behandlingssteder.

Nettverksnavn: HN-GJEST

Du trenger ikke oppgi passord