Pasientguide

Velkommen til kirurgisk/ortopedisk sengepost ved Hammerfest sykehus

Dette heftet er ment som en kort orientering om sykehuset og avdelingen du er innlagt på.   

 

Gruppebilde av personale ved sengeposten

Vi holder til i 3. etasje i fløy N og har til sammen 22 sengeplasser.

Ortopedisk gruppe tar i hovedsak for seg skader og sykdommer i muskel- og skjelettsystemet.

Kirurgisk gruppe tar seg av sykdommer i mage/tarm, urinveier, ulike stomier, kreft, sårbehandling.

I tilknytning til avdelingen er det også en kreftpoliklinikk, som er åpen på dagtid mandag til torsdag. Der gis det cytostatika kurer og støtte/veiledning til kreftpasienter og deres pårørende.

Personlige eiendeler

Ta med egne toalettsaker, morgenkåpe, joggedress eller lignende, og praktiske innesko. Sykehuset er ikke ansvarlig for penger og verdisaker, men vi kan være behjelpelig med å låse inn verdisaker i forbindelse med operasjon.

Daglige rutiner

Ved innkomst tas det rutinemessig urinprøve av alle pasienter. Temperatur, blodtrykk og puls måles hver morgen.

Legevisittene er mellom kl. 08.00-10.00 og kl.17.00 på ettermiddagen. Legene kommer rundt på formiddagen og snakker med hver enkelt pasient. Du kan da ta opp ting du lurer på. Skriv gjerne ned det du vil spørre om på forhånd så du ikke glemmer. Det er ofte mange til stede på visittrunden. Hvis ønskelig, er samtale i enerom mulig. 

Si ellers ifra når du forlater avdelingen. Oppgi gjerne mobilnummer. Vi har da muligheten til å finne deg hvis noen vil prate med deg.

Medisiner

Bruker du faste medisiner, får du disse av oss. Ønsker du å administrere noe selv kan du avtale dette med oss. Bruker du noen spesielle medikamenter må du gjerne ta disse med.

Måltider

Frokost:

kl. 08.00–09.00

Middag:

kl. 12.00–13-00

Kvelds:

kl. 17.30–18.30

Vask eller desinfiser hendene før du går inn på spisestua.

For de pasientene som er oppegående, blir måltidene servert på spisestua. Sengeliggende pasienter vil få måltidene servert på rommet. Utenom måltidene finnes det også brødmat og pålegg i kjøleskapet på spisestua. Har du lyst på noe, kan du bare forsyne deg, eller du kan spørre oss om hjelp. Dagens middagsmeny henger på tavlen utenfor kjøkkenet.

Kantine finnes i 1.etg. Dørene er åpne hele døgnet, og kantinen er betjent hverdager mellom kl.08.00-14.45, og lørdager og søndager mellom kl.12.00-12.45. Der finnes også automater med diverse varer for den som måtte ønske det.

Besøkstider

Vi har ingen faste tider for besøk. Ta hensyn til dine medpasienter. Kantine og TV-stue kan fritt benyttes.

Telefoner

Bruk av mobiltelefon er tillatt frem til kl. 22 på pasientrommene, men husk å ta hensyn til dine medpasienter. Det er ikke tillatt med mobiltelefon på spisestuen.

Røyking

Hammerfest sykehus er et røykfritt sykehus. Inneliggende pasienter kan få gratis nikotinerstatning i form av tyggegummi eller plaster, på forespørsel. Det er en røykebu på utsiden av sykehuset, til venstre for hovedinngangen.

Hjemreise

Etter gjeldende regler er vi pålagt å benytte rimeligste offentlig transport ved hjemreise. Legen vurderer dette etter din helsetilstand. Ønsker du å ordne noe på egen hånd, må du gjerne gjøre det. Oversikt over ulike rutetider finnes på tavlen i gangen.

Det blir ofte litt ventetid avreisedagen. En lege kommer og skriver deg ut. Har du behov for resepter eller sykemelding, ordnes dette da.

Skal du reise med taxi, kjører disse som regel etter kl.14.00. Dette for å samordne transporten, og oftest må en regne med å dele taxi med andre.

Ris og ros

Finnes det grunn til å framsette klage på den behandling du har fått ved Hammerfest sykehus, kan pasientombudet kontaktes. Pasient- og brukerombudet i Finnmark har en egen nettside:
helsenorge.no/pasient-og-brukerombudet/finnmark

Vi håper du har hatt et fint opphold her hos oss. Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger fra deg – positive som negative. Bruk da den hvite postkassen på veggen ved inngangen til ortopedisk fløy.

 

Skriv ut brosjyre

Kontakt

 

Hammerfest sykehus
Kirurgisk/ortopedisk sengepost
Sykehusveien 35
9601 Hammerfest

Tlf 78 42 13 16 (kl. 07.30 – 15.00)

Busstider Hammerfest sentrum

Busstider Hammerfest sykehus

Det går minibuss mellom hovedinngangen på sykehuset og hurtigbåtkaia i Hammerfest sentrum som korresponderer med VargsundXpressen til og fra Alta mandag til fredag.
Ankomst Hammerfest sykehus ca. 08:40
Avgang fra sykehuset kl. 16:15

 Busstoppet Fuglenes veikryss ligger 300 meter fra sykehuset.

130 Bybuss Hammerfest (Gjelder ikke 20/6 - 20/8)130 Bybuss Hammerfest (Sommerperiode 20/6 - 20/8)132 Ringrute Strømsnes - Hammerfest - Forsøl

Båtruter i Hammerfest sentrum

Parkering ved Hammerfest sykehus

All parkering på sykehusområdet skal foregå på oppmerkede og skiltede plasser.

Pris kr. 25,- per døgn – Takstgruppe 3410. Betaling via automat eller SMS (+4kr)  Dette gjelder også for El-biler.

Betaling i tidsrommet 07:50-21:00 på hverdager. Helger er gratis. Pasientreiser

​Hovedregelen er at du får dekket reise til og fra behandling med billigste rutegående transport.

Mer om pasientreiser i Finnmark

Reisemuligheter til og fra Hammerfest sykehus

Praktisk informasjon

Kafeteria

 

Du finner kafeteriaen i sykehuset i første etasje mot sørvest. Her kan du nyte byens fineste utsikt over Sørøysundet mens du nyter en kopp kaffe, en vaffel eller en full middag. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen selv om du ikke kjøper noe å spise eller drikke også.

Kafeteriaen er alltid åpen.

Matservering

Hverdager
08:00 – 13:30

Lørdager, søndager og helligdager
11:45 – 12:30 

Kapellet – det stille rom

 

Dette rommet kan benyttes av pasienter, pårørende og ansatte. Du er velkommen hit, det er alltid åpent. Her kan du finne ro til ettertanke. Du kan tenne lys, lese og be. Kapellet har et godt piano og en cd-spiller. I rommet utenfor finnes aktuell litteratur, salmebøker og bibler.

Kapellet er åpent for alle, uavhengig av tro eller livssyn.

Kapellet ligger på grunnplanet i sykehuset, til venstre når du har passert kafeteriaen. Følg skiltene.

Kiosk

Narvesen har kioskutsalg i hovedvestibylen på sykehuset. Her får du kjøpt alle vanlige kioskvarer, samt forskjellige nødvendighetsartikler som du kan få bruk for på sykehuset, som tannbørster, undertøy og toalettartikler – og selvfølgelig lesestoff av alle slag. 

Åpningstider

mandag – fredag
07:30 – 20:00
lørdag
10:00 – 17:00
søndag
11:00 – 17:00

Oversiktskart

 

Pasientverter

Pasientvertordningen ved Hammerfest sykehus er et samarbeid mellom Finnmarkssykehuset og frivillighetssentralen i Hammerfest.

Pasientvertene er resepsjonens «forlengede arm» ute på gulvet i hovedvestibylen. De hjelper pasienter og besøkende med å finne fram  til poliklinikker og andre behandlingssteder ved Hammerfest sykehus, og følger dem som ønsker det dit de skal. Pasientvertene kan også bistå med få tak i rullestol og å trille dem som trenger det.

Du finner pasientvertene ved «basestasjonen» deres i hovedvestibylen og ellers rundt omkring på sykehuset. Pasientvertene er lette å kjenne igjen i marineblå uniformer, og de går alltid med navneskilt. Pasientvertene kan nås på telefon 904 12 756

Prestetjenesten

 

Hammerfest sykehus har egen prest. Prestetjenesten er et tilbud til pasienter, pårørende og ansatte. Sykehuspresten heter Karen Lorentzen. Sykehuset har også avtale med byens prester.  De kan tilkalles til tjenester som ikke kan vente, når sykehuspresten ikke er til stede.

Samtale

Sykdom og usikkerhet omkring helse og egen framtid berører dype og grunnleggende livsverdier i oss. Det er ikke en forutsetning at man deler kirkens tro for å få et møte med presten. Utgangspunktet for en samtale kan være når du trenger noen som kan lytte, når du er i en vanskelig livssituasjon, når du vil dele spørsmål som ligger deg på hjertet. Presten skal la samtalen foregå ut fra samtalepartneren sine forutsetninger. Presten har taushetsplikt, og samtalen blir ikke referert videre til noen eller skrevet ned i journaler.

Pasienter som tilhører andre religioner eller livssyn enn Den norske kirke skal få kontakt med sitt samfunn når de ønsker det.
Prestetjenesten kan hjelpe til å formidle slik kontakt.

Sykehuspresten kan kontaktes på telefon 78 42 12 88 / 911 82 776

Mer om sykehuspresten

Røyking forbudt

​Det finnes en røykebu på hjørnet øst for hovedinngangen til sykehuset.

Ellers er det røyking forbudt på hele området, ute og inne.

Samisk tolk

Dersom du foretrekker å snakke nordsamisk under behandlingen eller undersøkelsen, vil vi gjerne benytte vår samiske tolk. For å sikre at tolken er tilgjengelig, bør vi forhåndsbestille tilgang til tolken, og det er derfor fint om du gir oss beskjed. Forhåndsavtale om tolking kan gjøres direkte med vår tolk på tlf. 915 98 117 (ukedager 07.30-15.00), eller ved å ringe dit du har timeavtale.

Dette gjelder også pasienter som har timeavtale på dagtid ved Spesialistpoliklinikken i Alta eller Spesialistlegesentereti Karasjok. Tolking vil der foregå på videkonferanse (Skype).

Tolken ved Hammerfest sykehus er også tilgjengelig for tilstedetolking for pasienter som er innlagt på sykehuset.

Trådløst nettverk

Du kan koble deg på trådløst nettverk på alle Finnmarkssykehusets behandlingssteder.

Nettverksnavn: HN-GJEST

Du trenger ikke oppgi passord

Trådløst nettverk

​Vi har trådløst nettverk tilgjengelig for pasienter og besøkende på alle våre behandlingssteder. Ta kontakt med din avdeling for å få oppgitt påkoblingsinformasjon.

Venterom for pasienter og pårørende

 
Innerst i kafeteriaen finner du et venterom med behagelige stoler, der du kan hvile og slappe av mens du venter på behandling, undersøkelse eller hjemtransport.

 

Fant du det du lette etter?