Urinlekkasje - operasjon ved anstrengelseslekkasje | Kirkenes

Gynekologisk poliklinikk, Kirkenes

Ved anstrengelseslekkasje kan operasjon være et alternativ dersom trening eller andre tiltak ikke har hatt ønsket effekt. Den mest vanlige operasjonsmetoden ved anstrengelseslekkasje er TVT, eller forskjellige varianter av den.

GYNCARE TVT-båndet består av PROLENE. Dette er et syntetisk materiale som forblir i kroppen og etter hvert innkapsles av kroppens egne celler. Materialet har vært brukt ved operasjoner i over 30 år, og er kjent for å ikke fremkalle allergier eller infeksjoner.

Behandlingen krever ingen forberedelse.

Operasjonen foregår med lokalbedøvelse ned beroligende middel ved behov. Operasjonen tar omtrent 30 minutter.

Det gjøres et lite snitt på cirka 1 centimeter i fremveggen i skjeden. Via snittet føres GYNECARE TVT-båndet under midten av urinrøret for å støtte. Båndet føres ut gjennom vevet opp på hver side av urinrøret og ut gjennom bukveggen like over bekkenbenet.

Et smalt instrument (cystoskop) føres inn i blæren. Det fylles på væske, og urinblæren blir undersøkt. Når det er gjort vil du bli bedt om å hoste slik at urinrøret beveger seg. Da kan legen avgjøre hvordan båndet skal ligge for å gi passe støtte under urinrøret.

Når båndet ligger riktig, fjernes båndets beskyttende plastovertrekk. Etter dette kan ikke posisjonen på båndet forskyves.

Sårene i skjeden og på magen lukkes. Stingene i skjeden løser seg opp selv etter noen uker.

Mange kvinner beskriver at det føles annerledes å late vannet de første gangene, inntil blæren tilpasser seg. Vanligvis kan du late vannet normalt etter noen timer.

Etter operasjonen må du forvente en viss smerte og ømhet rundt sårene. Dette pleier å forsvinne etter noen dager. Vanlige smertestillende tabletter hjelper mot ømheten.

I timene etter operasjonen kan blødningen være rikelig, men vil avta. Noe blødning eller utflod kan fortsette i opptil 1 uke.

Vær oppmerksom

Alvorlige komplikasjoner er sjeldne, og forekommer hos færre enn 5 av 100 kvinner. Det kan oppstå blødning eller skade på urinblæren i forbindelse med at båndet føres inn, problemer med å tømme blæren, sterk vannlatningstrang, indre bloduttredelser og infeksjoner.

Disse komplikasjonene er sjeldne, og gir vanligvis ikke varige men.

Gynekologisk poliklinikk, Kirkenes
mandag - fredag 9 – 11 og 13 – 15
Kirkenes sykehus
Gynekologisk poliklinikk
Dr. Palmstrøms vei 15
9900 Kirkenes
Kirkenes sykehus
Dr. Palmstrøms vei 15(Google maps)
9915 Kirkenes
Akuttmottaket er døgnåpent

Busstider Kirkenes sentrum

Busstider Kirkenes sykehus

Parkering

​Det er gratis parkering for pasienter og besøkende rett utenfor hovedinngangen til sykehuset.

Reisemuligheter til og fra Kirkenes sykehus

Apotek

​Det finnes to apotek i Kirkenes sentrum, og ett i Kirkenes Handelspark.

Kiosk / kafé / venterom

Det er kiosk i hovedvestibylen på sykehuset. Her får du kjøpt lunsjmat og vanlige kioskvarer, og det finnes kafébord og stoler der du kan sitte og spise, drikke en kopp kaffe eller lese aviser.

07:00 – 19:30   mandag – fredag

Oversiktskart

Resepsjon

​Det er resepsjon rett innenfor hovedinngangen.

Åpningstider i skranken

mandag, onsdag og fredag

tirsdag og torsdag

​Det finnes en røykebu til høyre ut fra hovedinngangen til sykehuset.

Elllers er det røyking forbudt på hele området, ute og inne.

Du kan koble deg på trådløst nettverk på alle Finnmarkssykehusets behandlingssteder.

Nettverksnavn: HN-GJEST

Du trenger ikke oppgi passord

Venterom

​Det er mange gode venterom på avdelingene. Spør personalet om det nærmeste