Informasjon til pasienter

Det er nå innført inntakelsesstopp ved Hammerfest sykehus. Dette får følger for pasienter som har time, her finner du våre svar.

Skal jeg møte til time ved sykehuset som vanlig?
- Pasienter som får utsatt behandling, vil motta melding fra oss. Innleggelsesstoppet gjelder for de to neste ukene.

Hva gjør jeg hvis jeg er gravid, og nærmer meg fødsel? 
- Det er laget egne anbefalinger for fødende og gravide ved Hammerfest sykehus. Les mer her.

Hva gjør jeg dersom jeg blir syk?
- Hvis du er syk - hold deg hjemme. Les mer om smitte, inkubasjonstid og testing på helsenorge.no. Trenger du ø-hjelp kontakter du legevakten på 116 117, og du vil få hjelp som normalt. Trenger du helsehjelp, ikke nøl med å ta kontakt. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon på 815 55 015. Ring 113 kun i nødsituasjoner, ikke ved spørsmål om korona. 

Hvordan vet jeg om jeg bør gå i karantene?
- Avdekker smittesporingen på sykehuset at du har vært i nærkontakt med personer med bekreftet smitte, vil du få beskjed om dette og må gå i karantene. Du vil bli fulgt opp videre av kommunehelsetjenesten. Les mer om isolasjon og karantene på helsenorge.no.

Må jeg i karantene etter jeg har hatt time på sykehuset?
- Nei, pasienter skal i utgangspunktet ikke i karatene etter at du har vært på time på sykehuset. Om situasjonen skulle endre seg etter din time er over, så vil du bli kontaktet om du må i karantene. Det kan være lokale karantenebestemmelser, så sjekk med din hjemkommune. 

Hvilke symptomer bør jeg være obs på?
- Har du symptomer som feber, sykdomsfølelse, hoste, tungpustethet, sår hals, tap av smaks- og luktesans må du holde deg hjemme, og ta kontakt med kommunehelsetjenesten for vurdering av testing og råd.

Jeg har time i blodbanken. Kan jeg gi blod som vanlig?
- Blodbanken er stengt, og alle som har fått time til blodgiving vil få ny time ved et senere tidspunkt.

Hvordan kan jeg sikre meg mot smitte på best mulig måte?
- Generelt: Hold avstand på minst en meter. Vær nøye med hygiene, og husk å vaske hendene ofte. Bruk håndsprit der det er nødvendig.