Malin Fors ute med ny artikkel

I en ny artikkel tar Finnmarkssykehusets psykologispesialist for seg hvordan urbane bias regjerer i psykoterapifeltet og ellers i verden.  Artikkelen er publisert på nett og åpen for alle å lese.

 

I mai kunne vi dele nyheten om at vår psykologspesialist Malin Fors hadde gitt ut sin bok «A Grammar of Power in Psychotherapy» og nå er artikkelen «Geographical Narcissism in Psychotherapy: Countermapping Urban Assumptions About Power, Space, and Time» publisert på nett, åpen for alle. 

Artikkelen tar for seg hvordan urbane oppfatninger er gjeldende og hva dette har å si innen psykoterapi.  Hun skriver at storbymennesker kan være navlebeskuende og ignorere rurale strøk i eget land, og at småbyfolk opplever å bli sett ned på av mennesker som bor i storbyer. Fors beskriver sitt eget liv i Hammerfest, verdens nordligste by og hvordan holdninger til småsteder har gjennomsyret tankegangen til mennesker hun har møtt i sitt profesjonelle virke.

– De urbane storby-navlene trenger å rystes om. Vi trenger mer respekt for rural virkelighet og mindre urban arroganse! sier Fors. 

Fors beskrev fenomenet tidligere i ett debattinnlegg i Aftenposten og sa den gang at det virker som om bildet av det riktige mennesket alltid er urbant. Mennesker i storbyer kan noe, de vet noe, de definerer hva som er riktig og galt. Fors har reagert på at den urbane ideen om kunnskap tenderer til å idealisere spesialisering i veldig smale helsefelt, noe man ikke kan tillate seg på mindre steder.

– Vi som arbeider i distriktet må kunne bidra bredt, sette oss inn i nye problemstillinger og være fleksible. 

Tirsdag 29.05 deltok Fors på tirsdagstimen på Hammerfest bibliotek hvor hun hadde et fremlegg av temaet som artikkelen tar for seg. Biblioteket kunne fortelle om stort oppmøte og et interessant og godt presentert foredrag.

Artikkelen kan du lese her

Les mer om boken som kom ut i mai her

 

Kontaktperson:

Malin Fors
M: 947 900 85
E-post: malin.fors@mac.com