MR i Kirkenes ute av drift

MR-maskinen ved Kirkenes sykehus har teknisk feil, og er ute av drift. Planlagte undersøkelser vil derfor inntil videre skje ved andre sykehus.

Pasienter som blir berørt av utfallet og som får undersøkelsen flyttet, vil bli kontaktet.

Ingen følger for akuttilbudet

- For pasientene betyr dette at de frem til vi har et tilbud i Kirkenes igjen, får undersøkelser utført i Hammerfest, på UNN eller ved et annet sykehus dersom de ikke har kapasitet. Vi beklager ulempen dette medfører for våre pasienter, sier klinikksjef Rita Jørgensen.

Utfallet av MR-maskinen får ingen konsekvenser for akutt-tjenesten ved Kirkenes sykehus.

Vurderer midlertidige løsninger

Service, drift og eiendom (SDE) tar høyde for at det kan bli en nedetid på opptil to måneder før maskinen er i full drift igjen. Kirkenes sykehus opplevde også et utfall tidligere i vinter.

- Vi arbeider sammen med leverandøren for å finne årsaken til utfallet, og med å gjøre tiltak for å hindre at dette skjer igjen. Vi vurderer også mulige midlertidige løsninger, slik at det skal få minst mulig konsekvenser for pasientene, sier SDE-sjef Ole Martin Olsen i Finnmarkssykehuset.