HELSENORGE
Pressemelding

Olympiamester Jon Rønningen kommer, kommer du?

Jon Rønningen vil fortelle om den vanskelige tiden etter brytekarrieren og hva som ble redningen. Dette gjør han under et helsetreff i Oslo 6.desember.

Jon Rønningen

​Onsdag 6.desember arrangeres et helsetreff i Oslo i regi av Samisk nasjonalt kompetansesenter – psykisk helsevern og rus (SANKS) og Samisk hus i Oslo.

Hvor: Dronningensgate 8b, Oslo – Samisk Hus Oslo
Når: 6.desember kl. 1700 – 2000

Etter en tung periode etter brytekarrieren fikk Jon Rønningen diagnosen tilbakevendende tung depresjon.  I dag ønsker Rønningen med sterke samiske røtter i Tana å fortelle åpent om sin vanskelige tid. Mye fordi mange, i idrettsmiljøet, familien og norske medier visste om hans livssituasjon og kamp.
- Denne åpenheten gir meg også en mulighet til å sette fokus på psykisk helse og rusproblemer, i håp om at min åpenhet kan hjelpe andre. Slik kan jeg bidra til å bryte ned tabuer som ofte er knyttet til psykisk helse, forklarer Rønningen. 

Jon Rønningen om sitt eget hode i klemme

På helsetreffet vil SANKS informere mer om arbeidet og behandlingstilbudene innen psykisk helsevern og rus. I tillegg vil Stiftelsen Amathea fortelle om prosjektet Samiske kvinner og seksuell helse.

Mer om helsetreffet i Oslo og Bergen

Velkommen!

Kontaktperson

SANKS leder Gunn Heatta
Tlf: 41120546
gunn.heatta@finnmarkssykehuset.no