HELSENORGE

Konstitueres som toppleder

Styret har i dag vedtatt å konstituere Vivi Brenden Bech som administrerende direktør i Finnmarkssykehuset fra 28. februar. Samtidig går styret i gang med rekruttering av ny toppleder til helseforetaket.


Portrettbilde av Vivi Brenden Bech.

Vivi Brenden Bech

- Vi er glad og takknemlig for at Vivi har takket ja til å la seg konstituere som administrerende direktør i Finnmarkssykehuset når nåværende direktør slutter. Vivi vil være konstituert i stillingen frem til ny direktør er på plass, sier styreleder Lena Helli Nymo.
 
Vivi Brenden Bech er 57 år, og har 31 års fartstid i spesialisthelsetjenesten i Finnmark. Hun er utdannet barnesykepleier, har master i helseledelse og har hatt flere lederstillinger i Finnmarkssykehuset, blant annet som klinikksjef ved Hammerfest sykehus fra 2010 til 2018. Hun er i dag kvalitets- og utviklingssjef, og sitter i direktørens ledergruppe.
 
- Jeg føler det er en tillitserklæring, og jeg ønsker å bidra når styret ber om det. Jeg ​kjenner helseforetaket godt, og det kan være et bra utgangspunkt i en viktig mellomfase, sier hun.
   
Portrett av Lena Nymo Helli

Lena Nymo Helli


Styret starter samtidig arbeidet med å finne etterfølgeren til Siri Tau Ursin, som går over til Nordlandssykehuset, og har sin siste arbeidsdag i Finnmarkssykehuset 27. februar.
- Vi har vedtatt å starte prosessen umiddelbart, og går nå i gang med å finne ny toppleder til den kanskje aller mest spennende stillingen i hele Norge. Vi skal jobbe så fort det lar seg gjøre, og samtidig gjøre en grundig jobb, sier Lena Nymo Helli.

Lenke til innkalling og protokoll
​​