Oversiktlig situasjon ved Kirkenes sykehus

18 ansatte ved Kirkenes sykehus er i karantene, mens én er i isolasjon etter at en medarbeider avla positiv koronatest mandag kveld. Ingen av de 18 har utviklet symptomer for covid-19, og blir testet i samarbeid med Sør-Varanger kommune.

Bilde av Kirkenes sykehus
Kirkens sykehus. Foto: Eirik Palm, Finnmarkssykehuset
Heller ikke to pasienter som er i isolasjon, har utviklet symptomer.

Kirkenes sykehus har siden mandag kveld gjennomført smittesporing, og situasjonen virker oversiktlig.

Smittesporingsteamet har foretatt intervjuer med ansatte for å kartlegge mulige nærkontakter.

Totalt 26 ansatte har vært tatt ut i forbindelse med smittesporingen. Sju av disse har avlagt negativ test, og er tilbake i jobb. Disse var definert som andre kontakter, og ble tatt ut fra jobb etter føre-var-prinsippet.

De øvrige ansatte testes førstkommende torsdag  og mandag. Ansatte som er i karantene, må bli i karantene ut karantenetiden til tross for negativt testresultat. Smittesporingsarbeidet har foregått i nært samarbeid med Sør-Varanger kommune.

Kirkenes sykehus har tirsdag og onsdag avlyst enkelte pasientkonsultasjoner. Det vil også skje i dagene som kommer, men i begrenset omfang.

- Pasienter som blir berørt, vil bli kontaktet, sier klinikksjef Rita Jørgensen.

Finnmarkssykehuset understreker at sykehusene og klinikkene har gode smittevernrutiner, og at det er trygt å komme på Kirkenes sykehus.

LES OGSÅ: Helsepersonell har testet positivt på covid-19