Pasienter må i større grad regne med overnatting

Tiltak for å redusere smittefare gir utfordringer for flytransporten av pasienter. Vi ber pasienter om å ta kontakt med Pasientreiser så snart de har fått time til behandling.

Bilde av et Widerøe-fly, som har parkert og åpnet døra.

Widerøe har bekreftet at flyselskapet vil følge Folkehelseinstituttets (FHI) anbefaleringer for flytransport, og reduserer setekapasiteten på flyvningene med 50 prosent. Fra før har de andre flyselskapene redusert eller innstilt flygninger til Finnmark.

Konsekvensen er at pasienter fra Finnmark som skal til behandling i Tromsø, i større grad må regne med overnatting både før og etter behandling.

Avdelingsleder Bjørn Erik Johansen i Pasientreiser Finnmark, sier Pasientreiser jobber med å skaffe oversikt over konsekvensene.

- Det er særlig viktig nå at pasienter tar kontakt med Pasientreiser med én gang de har fått behandlingstime, og ikke venter. Da har vi bedre kontroll på hvordan vi skal organisere reisen for den enkelte, sier han.

Flyreiser bestilles av Pasientreiser. Hotell og mat må du dekke selv, men du får refundert 830 kroner i overnatting og diett per døgn.