Seminaret vil gi deg en innføring i verdier, holdninger og tenkemåter som er viktige å kjenne til, spesifikt knyttet til kommunikasjon om vonde opplevelser/traumer. Seminaret har fokus på den samiske befolkningen, men har erfaringsmessig stor overføringsverdi for møtet med personer med ikke-vestlig kulturbakgrunn.
Hvordan møte brukere med samisk bakgrunn
Omlag halvparten av alle samer i Norge bor i dag i byer eller tettbebygde strøk. De er stort sett meget godt integrerte, men har likevel et underforbruk av noen offentlige tjenester. Selv oppgir mange samer at de føler seg fremmedgjort i møtet med hjelpeapparatet.
Som ansatte i velferdstjenester trenger vi å vite noe om forskjellene for å unngå gjensidige misforståelser og feiltolkninger, og for å gi god nok bistand/behandling.
Trykk for mer informasjon og påmelding
Se programmet her

Mer om programmet
Seminaret går over to dager og finner sted i Oslo. I programmet deltar fagfolk fra ulike instanser også SANKS bidrar med flere foredragsholdere:

Elisabeth Gerhardsen, psykologspesialist vil forelese i flere tema som: Bysame- når ulikhet blir usynlig. Kultursensitivitet i traumebahendling. Når krenkelser går i arv-psykiske følger av fornorskningen.

Renathe Simonsen, FoU-rådgiver og sosialantropolog vil greie ut om sykdomsforståelse blant samer.

Anna Rita Spein, overlege på UNN med forskerstilling i SANKS, vil ta for seg den samiske rusmiddelavhengige i Oslo.
Til seminaret kommer også Davvet Solbakk, som vil snakke om det er å være skeiv same i storby.
Foto: Sametinget/Jan Roger Østmo
Trykk her for programmet.