HELSENORGE

#sjekkdeg - husk celleprøven!

1.september starter årets #sjekkdeg-kampanje i regi av Kreftforeningen. Kampanjen er viktigere enn noen gang. 

Gjengen på gyn avdeling

De ansatte håper at flere kvinner kommer innom for å ta celleprøve. F.v: sykepleier Marte Rosvold Nilsen, sykepleier Liv Storm Jortveit, overlege Marit Vidringstad, LIS Siri Heradstveit, overlege Siri Strand Pedersen, jordmor Line Olufsen-Mehus og LIS Therese Flåten. Foto: Malene Nicolaysen

Antall celleprøver har økt betraktelig de siste årene, men fortsatt kommer Finnmark ut med de laveste dekningstallene i livmorhalsprogrammet. Særlig i aldersgruppen 34-69 år. I tillegg ble det i fjor under pandemien tatt 55.000 færre celleprøver i Norge. 

-Derfor så vi i år et behov for å være med på kampanjen for å ta igjen etterslepet etter pandemien og for å øve bevisstheten rundt prøven i Finnmark, sier enhetsleder og gynekolog Marit Vidringstad. 

Gratis tilbud 

Gynekologisk avdeling ved Hammerfest sykehus inviterer derfor til gratis celleprøvetaking. Tilbudet gjelder for deg som er i alderen 25-69 år, og som ikke har tatt celleprøve i løpet av de siste tre årene. Tilbudet er for alle kvinner som vil komme til poliklinikken vår denne ettermiddagen, du trenger ikke henvisning fra fastlegen din.

Tidspunkt: tirsdag 7.september fra kl. 17:00-19:00​

-Vi stiller med fem gynekologer, i tillegg til sykepleiere, sekretærer og jordmødre, slik at vi vil ha en kapasitet til å ta 60 pasienter denne dagen, og arbeidet gjør vi på dugnad, forteller Marit Vidringstad. 

Selve prøven ​er enkel, kjapp og gjør ikke vondt. Du kan lese mer om prøvetakingen på Kreftforeningen sine sider. ​

Bestill time

Du må bestille time på forhånd. Vi åpner opp for timebestilling fredag 3.september fra kl.09:00-15:00 og du får time ved å ringe  78 42 15 19


LES MER: 

Kreftforeningen - #sjekkdeg​

Kreftforeningen - sjekkdeg - plakat

Kreftforeningen