HELSENORGE

#sjekkdeg - ta celleprøve hos oss

1.september startet årets #sjekkdeg i regi av Kreftforeningen. Nå inviterer vi til gratis celleprøvetaking ved Kirkenes sykehus.

De ansatte er klare for årets kampanje. F.v: LIS 3-gynekolog Barbro Wian, Jordmorstudent Sofie Koi og jormor Reidun Kolpus. Foto

De ansatte er klare for årets kampanje. F.v: LIS 3-gynekolog Barbro Wian, Jordmorstudent Sofie Koi og jordmor Reidun Kolpus. Foto: Heidi Thoresen

​​I september når kampanjen startet så kom det frem at antall celleprøver har økt betraktelig de siste årene, men fortsatt kommer Finnmark ut med de laveste dekningstallene i livmorhalsprogrammet. Særlig i aldersgruppen 34-69 år. I tillegg ble det i fjor under pandemien tatt 55.000 færre celleprøver i Norge. 

- Derfor blir vi med på den landsomfattende kampanjen slik at også kvinner i Øst-Finnmark får dette tilbudet, sier enhetsleder og jordmor Heidi Thoresen. 

Tidspunkt: onsdag 22.september fra kl. 16:00-19:00. ​​

Slik bestiller du time

Celleprøven er for deg som er i alderen 25-69 år og som ikke har tatt celleprøve i løpet av de siste tre årene. ​Du trenger ingen henvisning fra din fastlege. 

- Vi stiller med to kvinnelige​​ gynekologer + jordmødre, så vi vil ha en kapasitet til å ta 36 prøver denne dagen, og de ansatte stiller på dugnad, sier Heidi Thoresen. 

Du må bestille time på forhånd. Det er åpnet for timebestilling og du booker time ved å ringe  78 96 72 66.

Selve prøven ​er enkel, kjapp og gjør ikke vondt. Du kan lese mer om prøvetakingen på Kreftforeningen sine sider. ​