HELSENORGE

Slik skjer forflytning med kuvøse

Vi øver for å være så godt forberedt som mulig. Like før påske gjennomførte akuttavdelingen ved Kirkenes sykehus en øvelse med Super Puma og kuvøse for pasienttransport. Her er noen glimt.

Pasienten plasseres i EpiShuttle-kuvøsen før transport ut til helikopteret. Alle foto: Tone Bjerknes, Finnmarkssykehuset
Øvelsen søndag 5. april startet ved at alarmen gikk cirka klokka 10. Flytiden fra Tromsø er om lag én time og 50 minutter, men EpiShuttle-teamet valgte å bruke god tid for kvalitetssikring av alle ledd, og ankom sykehuset cirka 14.30. Maskinen landet like ved sykehuset, og team og kuvøse ble fraktet til og fra sykehuset med ambulanse – inn og ut gjennom ambulansegarasjen.

Pasientforflytningen skjer på rent rom. Det er strenge rutiner for å unngå at transportkuvøse og personell blir forurenset, og det gjennomføres rengjøring av kuvøsen for transport ut til helikopter. Personellet har smitteverndresser på seg under forflytning til kuvøsen, og er rene. De kan dermed følge kuvøsen med pasienten tilbake til UNN uten påkledd smitteutstyr. Kuvøsen er tett, med spesielle gjennomganger for respiratorslanger, legemiddeltilkoblinger osv.

Forflytningen tok cirka én time, og var svært nyttig og lærerik. Både prehospitale tjenester og aktuttavdelingen oppdaterer prosedyrer for å ha dette klart til en reell situasjon.

Allerede natt til tirsdag var det et skarpt oppdrag, hvor en pasient med mistenkt smitte ble hentet og transportert til UNN.

Under følger flere glimt fra øvelsen.

korona øvelse kkn 3.jpg

korona øvelse kkn 6.jpg 

korona øvelse kkn 7.jpg 

korona øvelse kkn 10.jpg 

korona øvelse kkn 12.jpg 

korona øvelse kkn 13.jpg 

korona øvelse kkn 14.jpg 

korona øvelse kkn 15.jpg 

korona øvelse kkn 16.jpg 

korona øvelse kkn 2.jpg