Korona:

Vaksinerer ansatte

Ansatte i Finnmarkssykehuset blir nå vaksinert mot covid-19. Tove Sørlie var først ut da vaksineringen startet tirsdag kveld.

Bilde av Tove Sørlie, som får koronavaksine.
Tove Sørlie føler seg tryggere etter å ha fått koronavaksine. Her setter Guro Olafsson sprøyte i skulderen hennes. Foto: Eirik Palm, Finnmarkssykehuset
- Det var helt greit, og det gikk fort, sier bioingeniøren som jobber ved Klinikk Hammerfest.

Onsdag startet også vaksineringen av ansatte ved Klinikk Alta og Klinikk Kirkenes. I første omgang - i uke 2 og 3 - får 156 ansatte koronavaksine. Disse er valgt ut på bakgrunn av anbefalingene fra Folkehelseinstituttet (FHI), og omfatter tjenester som er sentrale for driften og med personell som er kritisk vanskelig å erstatte i tilfelle isolering eller karantene.

Bilde av ansatt som klargjør doser til vaksineringen.

Doser klargjøres slik at vaksineringen skal skje presist og effektivt.

Tidligere enn forespeilet

Vaksineringen av helsepersonell i spesialisthelsetjenesten har dermed startet flere måneder tidligere enn opprinnelig forespeilet, og i månedene som kommer vil også flere ansatte bli vaksinert ettersom mer vaksine blir tilgjengelig.

- Det  er klart at jeg vil føle meg tryggere når jeg har fått vaksine, både i forhold til omgivelsene mine, og at jeg ikke tar med meg smitte hjem, sier Tove Sørlie etter å ha fått vaksine av Guro Olafsson.

vaksine kirkenes 1.JPG

Vaksinering av personell i Kirkenes startet onsdag.

Kritisk personell

Av de 156 dosene vi får i første leveranse, mottar vi 78 i uke 2 og 78 i uke 3. De 78 er fordelt med 42 i Hammerfest, 30 i Kirkenes og seks i Alta. Disse 156 og har fått time til vaksinasjon. Vaksinen krever to doser, og Tove og de andre som ble vaksinert i uke 2 vil få avtale om ny vaksine i uke 5. De som blir vaksinert i uke 3 vil få ny vaksine i uke 6.

- Det er viktig å vaksinere alt kritisk personell i FIN slik at vi kan opprettholde drift i en pandemi, sier medisinsk fagsjef Harald G. Sunde i Finnmarkssykehuset.

- Vi vet ikke når vi får neste forsyning. Det vil være knapphet på vaksiner i januar og februar, men vil forhåpentligvis løsne i mars/april, sier han.