Prosjekt Alta nærsykehus

Alta nærsykehus skal sikre viktige helsetjenester for befolkningen i Alta og de omkringliggende kommuner.

Alta nærsykehus realiseres ved en ombygging og utvidelse av nåværende Alta helsesenter i et samarbeid mellom Finnmarkssykehuset og Alta kommune.

Nærsykehuset skal i første rekke betjene pasienter i kommunene Alta, Kautokeino og Loppa og er en betydelig utvidelse av spesialisthelsetjenestetilbudet i Vest-Finnmark. Målet mot 2020 er å doble poliklinikk og dagkirurgi ved nærsykehuset sammenlignet med dagens nivå. Vi viderefører dagens nivå på medisinsk dagbehandling, og vi øker fra 9  til 20 senger for somatisk behandling, hvorav 6 er kommunale. Vi etablerer MR og CT og skal øke antallet ultralydundersøkelser.

I tillegg får vi et nytt tilbud for tyngre avrusning. To av åtte plasser innenfor rusbehandling er dedikert tyngre avrusning.

Vi bygger og renoverer cirka 5 000 m2. Alta nærsykehus skal dimensjoneres for å ivareta en ytterligere desentralisering av spesialisthelsetjenesten for befolkningen i Alta og Vest-­Finnmark.

Tidsplan

Det er planlagt at Alta nærsykehus skal bygges ut over to etapper. Først skal Alta kommune foreta rivning, og bygging av vestibylebygget, før byggearbeidene for sykehusfløyen kan settes i gang.

• Oppstart av riving av ekisterende vestibylebygg
    begynnelse av 2016 (oppstart i vinter/vår 2016), som gjøres i regi av Alta kommune.
  • Bygging og ferdigstilling av nytt vestibylebygg
    ferdigstillelse tidlig vinter 2017
  • Videre planlegging og reguleringsplanarbeid knyttet til nytt sykehusbygg
    i løpet av 2016