Bilde av sami klinihkka

Sámi klinihkka

Sámi klinihkka ble formelt åpnet januar 2020 og samler spesialisthelsetjenestetilbudet innenfor somatikk, psykisk helsevern og rusbehandling til den samiske befolkningen. Det er etablert to avdelinger, somatisk og psykisk helsevern og rus. Klinikken ble etablet for å styrke helsetilbudet til den samiske befolkningen på bakgrunn av oppdrag fra Nasjonal helse-og sykehusplan.

Spesialistlegesenteret i Karasjok har i dag en hudspesialist, en indremedisiner, høresentral og laboratorietjenester. I tillegg har vi et tilbud innenfor ambulante tjenester; skjellettrøntgen, øre-nese-hals-spesialist, revmatolog, gynekolog og barnelege. Tilbudet er primært til samiske pasienter og pasienter fra de fem kommunene i samisk språkområde (Kautokeino, Porsanger, Karasjok, Tana og Nesseby).

SANKS – Samisk nasjonalt kompetansesenter, psykisk helsevern og rus – i Karasjok har kompetansesenterfunksjoner innen psykisk helsevern og rusbehandling for hele den samiske befolkningen i Norge og psykiatriske funksjoner for alle i Midt-Finnmark. Kompetansetjenesten er en integrert del av spesialisthelsetjenesten i Finnmarkssykehuset.

• 24.01.2020
    Klart for offisiell åpning av Sámi klinihkka

Tirsdag 28. januar er en merkedag for samiske pasienter. Samisk språk og kultur står i fokus når nye, avanserte helsetjenester bygges.

• 28.06.2019
    Ny klinikksjef

Amund Peder Teigmo er ansatt som klinikksjef i Sámi Klinihkka.

• 29.04.2019
    Vedtok egen klinikk

Styret i Finnmarkssykehuset har vedtatt at navnet på den nye klinikken i Karasjok skal være Sámi Klinihkka. Klinikken får egen klinikksjef, direkte underlagt administrerende direktør.

• 24.04.2019
    Navnet blir Sámi Klinihkka

Administrerende direktør Eva Håheim Pedersen ønsker å løfte samiske helsetjenester i Finnmarkssykehuset ved å etablere en egen, samisk klinikk. Klinikken skal være direkte underlagt direktøren.

• 16.04.2019
    I rute med prosjekt Samisk helsepark

Om fem måneder starter prøvedriften i Samisk helsepark. Prosjektet til 87 millioner kroner, er i god rute.

• 28.06.2018
    Bilder fra byggeplassen - Samisk helsepark

Det skjer ting på byggeplassen til Samisk helsepark i Karasjok. Her kan du se et knippe bilder, samt en skisse på hvordan det skal ende opp til slutt.

• 20.04.2018
    Den geriatriske pasient

Byggingen av Samisk Helsepark i Karasjok er godt i gang og planleggingen for behandlingstilbud likeså. En av de store nyetableringene i prosjektet er geriatri.

• 01.03.2018
    Webkamera Samisk helsepark