Åreknuter i pungen (variocele) | Kirkenes

Kirurgalaš poliklinihkka, Girkonjárga

Teaksta sámegillii boahtá fargga.

Dersom du har en hevelse i pungen med utvidede blodkar (vener), kan dette gi tyngdefornemmelse og tidvis smerter. Årsaken er dårlige klaffer i vener, slik at blodet samler seg i pungvenene i stedet for å bli transportert oppover mot de sentrale vener. Hos noen kan det redusere fruktbarheten. Dette kan behandles dagkirurgisk.

Du må faste seks timer før operasjon, det vil si at du ikke kan spise, røyke, bruke tyggegummi eller drops. Du kan drikke klare væsker, vann, saft, juice uten fruktkjøtt, kaffe og te inntil to timer før operasjon. Ikke drikk melk.

For å forebygge infeksjon, må du dusje på operasjonsdagen.  Vask hender og føtter godt. Ikke barber operasjonsområdet, og operasjonsområdet må være fritt for sår og kviser. Ta av smykker, ringer og piercinger hjemme.

Bedøvelsen du får er en lett narkose, det vil si at du sover under operasjonen. Legen går inn med kikkhullsintrumenter i bukhulen og setter klips på venen i testikkelen.

Du overflyttes først til oppvåkningsstuen. Der får du servert litt mat og drikke, og det er viktig at du kommer deg på beina så fort som mulig. Oppholdet varer kun noen få timer. Du kan ikke kjøre bil etter en operasjon i narkose. Gjør derfor avtale med noen som kan hente deg.

Sykemelding

Du blir sykemeldt i en til tre uker avhengig av type arbeid.

Kirurgalaš poliklinihkka, Girkonjárga
mandag - fredag 9 - 11 ja 13 - 14
Kirkenes sykehus
Kirurgisk poliklinikk
Dr. Palmstrøms vei 15
9900 Kirkenes
Girkonjárgga buohcciviessu
Skytterhusveien 2(Google maps)
9900 Girkonjárga / Kirkenes
mandag - søndag 08.00 - 20.00
Fáhkkabuhcciid vuostáiváldin lea rabas birra jándora

Biilaguođáhat

​Pasieanttaide ja gussiide lea nuvttá guođđit biilla guođáhahkii njuolga olggobealde buohcciviesu váldouvssa.

Busseáiggit Girkonjárga gávpotguovddáš

Busseáiggit Girkonjárgga buohcciviessu

Mátkkoštanvejolašvuođat ovdan ruoktut Girkonjárgga buohccivissui

Pasieantamátkkošteamit

Váldonjuolggadus leat ahte du mátki ovdan ruoktut dikšui gokčojuvvo hálbbimus ruvttosáhtuin.

Eanet Finnmárkku Pasieantamátkkoštemiid birra

Apotehka

​Leat guokte apotehka Girkonjárgga gávpotguovddážis, ja okta gávpeguovddážis Kirkenes Handelspark:s.

Jođaskeahtes fierpmádat

Sáhtát logget sisa jođaskeahtes fierpmádahkii buot Finnmárkku buohcciviesu dikšobáikkiin.

Fierpmádaga namma: HN-GJEST

It dárbbaš čállit beassansáni

Kioska / kaféa / vuordinlatnja

Lea kioska buohcciviesu váldofeaskáris. Doppe fidnet oastit juoga borranláhkai ja dábálaš kioskagálvvuid, ja doppe lea kaféabeavdi ja stuolut gosa sáhtát čohkkedit boradit, jugistit káfe dahje lohkat aviissaid.

Rahpanáiggit

10:30 – 15:30   vuossárggas bearjadahkii

Lobiheapme borgguhit

Gurut guvlui buohcciviesu váldouvssas lea borgguhanvisttáš.

Guovllus muđui lea lobiheapme borgguhit, sihke siste ja olgun.

Neutrála eallinoaidnu seremoniijalatnja

Vuosttaš gearddis, bargiuskkádaga luhtte gávnnat buohcceviesu neutrála eallinoaidnu seremoniijalanja. Dán lanja sáhttet pasieanttat, oapmahaččat ja bargit geavahit beroškeahttá makkár eallinoaidnu dahje osku sis lea. Deike leat álo bures boahttin, beasat gávdnat ráfi. Seremoniijalatnja lea rabas buohkaide.

Oppalaš kárta

Resepšuvdna

Resepšuvdna lea áiddo siskkobealde váldouvssa.

Resepšuvnna rahpanáiggit

vuossárgga, gaskavahku ja bearjadaga
08:00 – 17:00

Vuordinlatnja

Ossodagain leat máŋga vuogas vuordinlanja. Jeara bargiin gos lagamus vuordinlatnja lea.