Nesepolypper og/eller kronisk bihulebetennelse - operasjon | Kirkenes

Beallje-njunne-čottadávddaid poliklinihkka, Girkonjárga

Målet for operasjonen er å åpne opp slik at nese og bihuler blir ventilert. Dette vil medføre at du puster bedre med nesen, det blir mindre snørr/slim i nesen, presset i bihulene blir mindre og luktesansen vil bli bedre for en del pasienter. I tillegg vil du få mindre plager med bihulebetennelser. Forventet effekt av inngrepet vil merkes av de fleste allerede etter 2-4 uker.

Loga eanet Bihulebetennelse
Diehtojuohkkin helsenorge.no

Bihulebetennelse

Bihulebetennelse kan være svært smertefullt, men går ofte over av seg selv. Dersom symptomene ikke forsvinner, finnes det behandling som hjelper.

Hva er bihulebetennelse?

Bihulene er små luftfylte rom på innsiden av hodeskallen. De finnes i kinnbena, bak og mellom øynene og i pannen. Bihulene produserer slim som vanligvis renner ut gjennom åpninger til nesen.

Ved bihulebetennelse er slimhinnen i bihulene betente og hovne. Dette kan blokkere åpningene til nesen og svelg slik at slimet ikke kan renne ut.

Det er vanligvis bihulene i kinnene som rammes. Ofte oppstår bihulebetennelse etter en virusinfeksjon, slik som forkjølelse eller influensa. Høysnue og andre allergier kan også forårsake bihulebetennelse. Dersom bihulebetennelsen varer lengre enn én uke, kan det skyldes en bakteriell infeksjon.

Bihulebetennelse kan vare lenge, og varer den over 3 måneder kalles det kronisk bihulebetennelse. Bihulebetennelse som varer under fire uker kalles akutt bihulebetennelse.

I sjeldne tilfeller kan bihulebetennelse forårsake alvorlige problemer som påvirker hjernen og øynene. Lege bør kontaktes umiddelbart hvis du:

• har svært sterk hodepine eller stiv nakke
  • er lyssky
  • har dobbeltsyn
  • har hevelse rundt øynene
  • har høy feber, eller
  • føler deg forvirret eller uvanlig døsig
loga eanet Bihulebetennelse - akutt (helsenorge.no)

Álggahus

​Teaksta sámegillii boahtá fargga. Geahča áinnas siiddu mii lea dárugillii dan botta.
(Vállje «Norsk» válljemiid vuolde bajimusas siiddus.)

fástadoavttir dahje earát dearvvašvuođabálvalusas čujuhit guorahallamii

1. Ovdal

2. Vuollel

3. Maŋŋil

Váldde oktavuođa

Beallje-njunne-čottadávddaid poliklinihkka, Girkonjárga
Telefovdna
vuossárga - duorastat 9 – 11 ja 12 – 13
bearjadat 9 – 11
Boastačujuhus
Kirkenes sykehus
Øre-nese-hals-poliklinikk
Dr. Palmstrøms vei 15
9900 Kirkenes
Girkonjárgga buohcciviessu
Galledanadreassa
Dr. Palmstrøms vei 15(Google maps)
9915 Girkonjárga / Kirkenes
Galledanáiggit
Fáhkkabuhcciid vuostáiváldin lea rabas birra jándora
Telefovdna

Biilaguođáhat

​Pasieanttaide ja gussiide lea nuvttá guođđit biilla guođáhahkii njuolga olggobealde buohcciviesu váldouvssa.

Busseáiggit Girkonjárga gávpotguovddáš

Busseáiggit Girkonjárgga buohcciviessu

Mátkkoštanvejolašvuođat ovdan ruoktut Girkonjárgga buohccivissui

Pasieantamátkkošteamit

Váldonjuolggadus leat ahte du mátki ovdan ruoktut dikšui gokčojuvvo hálbbimus ruvttosáhtuin.

Eanet Finnmárkku Pasieantamátkkoštemiid birra

Geavatlaš dieđut

Apotehka

​Leat guokte apotehka Girkonjárgga gávpotguovddážis, ja okta gávpeguovddážis Kirkenes Handelspark:s.

Ii lohpi speallat Pokémon Go

Vuhtiiváldin dihte pasieanttaid, bargiid ja gearggusvuođavuojániid ii leat lohpi speallat Pokémon Go buohcciviesu guovllus.

Jođaskeahtes fierpmádat

Sáhtát logget sisa jođaskeahtes fierpmádahkii buot Finnmárkku buohcciviesu dikšobáikkiin.

Fierpmádaga namma: HN-GJEST

It dárbbaš čállit beassansáni

Kioska / kaféa / vuordinlatnja

Lea kioska buohcciviesu váldofeaskáris. Doppe fidnet oastit juoga borranláhkai ja dábálaš kioskagálvvuid, ja doppe lea kaféabeavdi ja stuolut gosa sáhtát čohkkedit boradit, jugistit káfe dahje lohkat aviissaid.

Rahpanáiggit

07:00 – 19:30  vuossárggas bearjadahkii

Lobiheapme borgguhit

Gurut guvlui buohcciviesu váldouvssas lea borgguhanvisttáš.

Guovllus muđui lea lobiheapme borgguhit, sihke siste ja olgun.

Oppalaš kárta

Resepšuvdna

Resepšuvdna lea áiddo siskkobealde váldouvssa.

Resepšuvnna rahpanáiggit

vuossárgga, gaskavahku ja bearjadaga

maŋŋebárgga ja duorastaga

Venterom

Leat máŋga buori vuordinlanja ossodagain. Jeara bargiin gos lagamuš vuordinlatnja lea.

Gávdnet go dan maid ohcet?

​Eat vástit ruovttoluottadieđuide. Ále sádde persovnnalaš dieđuid, omd. e-boasta, telefovdnanummira dahje persovdnanummira.