Urinlekkasje - operasjon ved anstrengelseslekkasje | Kirkenes

Gynekologalaš poliklinihkka, Girkonjárga

Teaksta sámegillii boahtá fargga.

Ved anstrengelseslekkasje kan operasjon være et alternativ dersom trening eller andre tiltak ikke har hatt ønsket effekt. Den mest vanlige operasjonsmetoden ved anstrengelseslekkasje er TVT, eller forskjellige varianter av den.

GYNCARE TVT-båndet består av PROLENE. Dette er et syntetisk materiale som forblir i kroppen og etter hvert innkapsles av kroppens egne celler. Materialet har vært brukt ved operasjoner i over 30 år, og er kjent for å ikke fremkalle allergier eller infeksjoner.

Behandlingen krever ingen forberedelse.

Operasjonen foregår med lokalbedøvelse ned beroligende middel ved behov. Operasjonen tar omtrent 30 minutter.

Det gjøres et lite snitt på cirka 1 centimeter i fremveggen i skjeden. Via snittet føres GYNECARE TVT-båndet under midten av urinrøret for å støtte. Båndet føres ut gjennom vevet opp på hver side av urinrøret og ut gjennom bukveggen like over bekkenbenet.

Et smalt instrument (cystoskop) føres inn i blæren. Det fylles på væske, og urinblæren blir undersøkt. Når det er gjort vil du bli bedt om å hoste slik at urinrøret beveger seg. Da kan legen avgjøre hvordan båndet skal ligge for å gi passe støtte under urinrøret.

Når båndet ligger riktig, fjernes båndets beskyttende plastovertrekk. Etter dette kan ikke posisjonen på båndet forskyves.

Sårene i skjeden og på magen lukkes. Stingene i skjeden løser seg opp selv etter noen uker.

Mange kvinner beskriver at det føles annerledes å late vannet de første gangene, inntil blæren tilpasser seg. Vanligvis kan du late vannet normalt etter noen timer.

Etter operasjonen må du forvente en viss smerte og ømhet rundt sårene. Dette pleier å forsvinne etter noen dager. Vanlige smertestillende tabletter hjelper mot ømheten.

I timene etter operasjonen kan blødningen være rikelig, men vil avta. Noe blødning eller utflod kan fortsette i opptil 1 uke.

Vær oppmerksom

Alvorlige komplikasjoner er sjeldne, og forekommer hos færre enn 5 av 100 kvinner. Det kan oppstå blødning eller skade på urinblæren i forbindelse med at båndet føres inn, problemer med å tømme blæren, sterk vannlatningstrang, indre bloduttredelser og infeksjoner.

Disse komplikasjonene er sjeldne, og gir vanligvis ikke varige men.

Gynekologalaš poliklinihkka, Girkonjárga
mandag - fredag 9 - 11 ja 13 - 15
Kirkenes sykehus
Gynekologisk poliklinikk
Dr. Palmstrøms vei 15
9900 Kirkenes
Girkonjárgga buohcciviessu
Dr. Palmstrøms vei 15(Google maps)
9915 Girkonjárga / Kirkenes
Fáhkkabuhcciid vuostáiváldin lea rabas birra jándora

Biilaguođáhat

​Pasieanttaide ja gussiide lea nuvttá guođđit biilla guođáhahkii njuolga olggobealde buohcciviesu váldouvssa.

Busseáiggit Girkonjárga gávpotguovddáš

Busseáiggit Girkonjárgga buohcciviessu

Mátkkoštanvejolašvuođat ovdan ruoktut Girkonjárgga buohccivissui

Pasieantamátkkošteamit

Váldonjuolggadus leat ahte du mátki ovdan ruoktut dikšui gokčojuvvo hálbbimus ruvttosáhtuin.

Eanet Finnmárkku Pasieantamátkkoštemiid birra

Apotehka

​Leat guokte apotehka Girkonjárgga gávpotguovddážis, ja okta gávpeguovddážis Kirkenes Handelspark:s.

Jođaskeahtes fierpmádat

Sáhtát logget sisa jođaskeahtes fierpmádahkii buot Finnmárkku buohcciviesu dikšobáikkiin.

Fierpmádaga namma: HN-GJEST

It dárbbaš čállit beassansáni

Kioska / kaféa / vuordinlatnja

Lea kioska buohcciviesu váldofeaskáris. Doppe fidnet oastit juoga borranláhkai ja dábálaš kioskagálvvuid, ja doppe lea kaféabeavdi ja stuolut gosa sáhtát čohkkedit boradit, jugistit káfe dahje lohkat aviissaid.

Rahpanáiggit

10:30 – 15:30   vuossárggas bearjadahkii

Livssynsnøytralt seremonirom

I første etasje, nede ved personalinngangen, finner du sykehusets livssynsnøytrale seremonirom. Dette rommet kan benyttes av pasienter, pårørende og ansatte, uavhengig av tro eller livssyn. Her er du alltid velkommen til å finne ro til ettertanke. Kapellet er åpent for alle.

Lobiheapme borgguhit

Gurut guvlui buohcciviesu váldouvssas lea borgguhanvisttáš.

Guovllus muđui lea lobiheapme borgguhit, sihke siste ja olgun.

Oppalaš kárta

Resepšuvdna

Resepšuvdna lea áiddo siskkobealde váldouvssa.

Resepšuvnna rahpanáiggit

vuossárgga, gaskavahku ja bearjadaga
08:00 – 17:00

Venterom

Ossodagain leat máŋga vuogas vuordinlanja. Jeara bargiin gos lagamus vuordinlatnja lea.