HELSENORGE
FSD Jándorovttodat

Miljøterapi ved avrusning ved døgnenheten rus

Teaksta sámegillii boahtá fargga.

Miljøterapi i avrusningsfasen er et viktig psykososialt støttetiltak i vår tverrfaglige jobbing for å fremme mestring og læring i behandlingen. Miljøterapeutiske tiltak kan bidra til å lindre smerter og ubehag, stimulere til utholdenhet og motivasjon og bidra til at du bedre kan stå i behandlingen.

Innledning

Før

I begynnelsen av oppholdet vil du og teamet ditt sette opp behandlingsmål sammen, og dere planlegger hvilke aktiviteter du skal delta på, slik at behandlingen blir forutsigbar og strukturert for deg. 

Under

Miljøterapien bidrar til en helhetlig behandling, og vi har fokus på kroppslige, psykologiske, økonomiske og sosiale problemer rusbruk kan medføre.

Du får tilbud om tilpassede aktiviteter sammen med din kontakt, og vil gjennom dette kunne få mulighet til å ha fokus på det som er vanskelig for deg i livet utenfor institusjonen og trene på dette med god støtte hvis du har behov for det.

Dette kan for eksempel være å få følge til offentlige kontorer, trene på sosiale situasjoner, tilpasset fysisk aktivitet alene eller i grupper og støttesamtaler når som helst på døgnet når du har behov for det hvis avrusningen/  behandlingen blir vanskelig for deg.

Personalet har opplæring i og erfaring med ulike samtaleteknikker og kan veilede deg gjennom utforskning av egne følelser i ulike situasjoner, og slik sikre at du ikke føler deg alene og utrygg når det røyner på.

Etter

De utforskende samtaleteknikkene vi bruker vil du kunne ta med deg videre etter oppholdet, og i disse vil du kunne finne god hjelp til å håndtere utfordrende situasjoner i forhold til rus etter innleggelsen.  Har du behov for videre oppfølging, vil din behandler i enheten kunne henvise deg videre til Rusteamet for samtaler der etter utskrivelsen.

 

Kontaktinformasjon

Gávdnet go dan maid ohcet?