Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Reorganisering i Finnmarkssykehuset:

Ansetter flere og innfører drømmeturnus

Opptrappingen i ambulansetjenesten i Finnmark fortsetter med styrke. Nå er Øksfjord ambulansestasjon styrket med en ekstra ambulansearbeider. I tillegg har de ambulanseansatte fått drømmeturnus.

Eirik Palm, kommunikasjon og samfunnskontakt
Publisert 22.02.2025
En gruppe mennesker iført røde og gule jumpsuits
Kai Martin Hansen, Berit Stensen, Brynjar Larsen og Thor-Inge Jensen er glade for endringene i Øksfjord. Om kort tid får de en ny kollega. Daniel Molund var ikke til stede da bildet ble tatt.

Endringen ved ambulansestasjonen i Øksfjord er en del av opptrappingsplanen for ambulansetjenesten, der Finnmarkssykehuset skal ansette 41 nye ambulansearbeidere, styrke beredskapen og bedre sikre bedre arbeidsforholdene.

Ambulansepersonellet i Finnmarkssykehuset skal øke fra 150 til 191 til 2026. Målet er å ivareta ny vaktordning med økt beredskap, og samtidig redusere belastningen på den enkelte ansatte.

Innfører drømmeturnus

– Den pågående opptrappingen innebærer også en betydelig forbedring av arbeidstidsordningene for de ansatte, sier Jan Arne Moen, avdelingsleder for ambulansetjenesten i Finnmarkssykehuset om styrkingen av Øksfjord ambulansestasjon.

– Vi har hatt en god dialog med de ansatte, fagforeningen Delta og Finnmarkssykehuset, som satser på beredskap og har vedtatt en opptrappingsplan for hele tjenesten, framholder han.

Den nye turnusen ved ambulansestasjonen gjenspeiler arbeidstidsordningen på ambulansebåten Thea Jensen, med to uker på jobb og fire uker fri.

Enhetsleder i Øksfjord ambulanse, Kai Martin Hansen, forteller at de ansatte har ønsket seg denne turnusen lenge, og at de er svært fornøyde med endringene, som betyr lengre uavbrutte vakter og -friperioder. Det gir en vesentlig forbedring av arbeidsforholdene, fastslår han.

– Dette er en stor fordel, både fordi ansatte selv har ønsket det, og fordi det reduserer behovet for vikarer i en plass som Øksfjord, hvor det kan være utfordrende å skaffe kvalifiserte vikarer. Samtidig reduseres overtidsbelastningen for våre medarbeidere, sier Kai Martin Hansen, som er svært fornøyd med prosessen.

– Vi har jobbet effektivt og hatt en åpen dialog hele veien. Jeg vil berømme klinikkledelsen, HR og fagforeningen Delta for deres bidrag. Det har vært en ryddig og rask prosess, sier han.

Opptrappingen fortsetter

Opptrappingsplanen for ambulansetjenesten i Finnmark fortsetter etter planen, og for tiden er fokuset særlig rettet mot én-bilstasjonene.

 – Totalt har vi utlyst syv stillinger, og er i gang med intervjuprosessen. I tillegg vurderer vi å innføre vakt på vaktrom for ambulansetjenesten i Karasjok, hvor det er stor entusiasme blant de ansatte. Dette vil bli diskutert på personalmøter i februar, forteller Jan Arne Moen.

Tiltakene i opptrappingsplanen er i tråd med reorganiseringsprogrammet i Finnmarkssykehuset, der ambulansetjenesten bygges opp og akuttberedskapen styrkes vesentlig.

Oppgraderer Alta

I november i 2024 annonserte Finnmarkssykehuset at det blir tre ambulansebiler i døgnkontinuerlig beredskap i Alta. Før dette blir iverksatt må fasilitetene ved Alta ambulansestasjon oppgraderes for å sikre gode hvilemuligheter om natten for de ambulanseansatte.

– Vi planlegger blant annet å bygge to nye soverom på stasjonen, sier Moen.

Ifølge planene skal første fase av opptrappingsplanen være fullført innen utgangen av 2026.

 

LES OGSÅ: 

Styrker ambulansetjenesten

Fast sommervikar i ambulansetjenesten

Øker bemanningen i ambulansetjenesten