Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Ny klinikksjef ved Hammerfest sykehus

Jørgen Nilsen er ansatt som ny klinikksjef ved Hammerfest sykehus.

Eirik Palm, kommunikasjonssjef
Publisert 29.11.2021
Sist oppdatert 04.09.2023
Jørgen Nilsen er ny klinikksjef. Foto: Malene Nicolaysen

Jørgen Nilsen er ny klinikksjef. Foto: Malene Nicolaysen

rgen Nilsen er 49 år, og har siden 2013 jobbet som klinikksjef ved Prehospitale tjenester i Finnmarkssykehuset. Han er utdannet intensivsykepleier, har master i helseledelse, og har klinisk erfaring fra blant annet akuttmottak, intensivavdeling og luftambulansetjenesten i Finnmark.


Han tiltrer i den nye stillingen i løpet av januar 2022.

- Vi har med Jørgen fått en klinikksjef med lang erfaring fra ulike sider i spesialisthelsetjenesten. Han kjenner derfor sykehuset og sykehusdrift, Finnmarkssykehuset og Finnmark svært godt, og er vant til å tenke nytt. Dette er gode egenskaper når vi om få år skal ta nytt sykehusbygg i bruk, og jeg er glad for at han har takket ja til stillingen, sier administrerende direktør Siri Tau Ursin i Finnmarkssykehuset.

- Finnmarkssykehuset og Hammerfest sykehus er en organisasjon med høy kompetanse og dyktige fagfolk. Jeg er opptatt av fag, fagutvikling, kvalitet og samspill, og jeg gleder meg til å være med og videreutvikle sykehuset og helsetilbudet for Vest-Finnmark sammen med kollegene i organisasjonen, sier Jørgen Nilsen.

Stillingen som klinikksjef i Prehospitale tjenester vil bli lyst ut, og vil være ledet av konstituert klinikksjef frem til permanent toppleder er på plass.

Klinikksjef Lena E. Nielsen ved Klinikk A​lta har vært konstituert klinikksjef i Hammerfest siden våren 2021.

- Lena har gjort en imponerende innsats ved sykehuset i Hammerfest i tillegg til stillingen ved Klinikk Alta, og det står respekt av jobben hun har gjort. Hun vil fortsette å ivareta Hammerfest sykehus frem til hun gir stafettpinnen videre i januar, sier Siri Tau Ursin.


Kontakt:​

Siri Tau Ursin, administrerende direktør - 906 92 156

Jørgen Nilsen, klinikksjef Prehospitale tjenester - 909 76 305​