HELSENORGE

Starthjelp for kommende sykepleiere

Den nasjonale mangelen på sykepleiere merkes godt også i Finnmark. Derfor går Finnmarkssykehuset, Alta kommune og Alta videregående skole nå sammen om å tilby gratis kurs i norsk og matematikk, i håp om flere lokale søkere til sykepleieutdanningen.

Bilde av Marthe og Rut

Rut Hykkerud Klevstad og Marte Skarstein Lebesby

Totalt mangler Norge 5900 sykepleiere. For å stimulere til økt søkerandel fra Alta og omegn​ til sykepleierstudiet, tilbyr de tre samarbeidspartene gratis kveldskurs i norsk og matematikk for de som ønsker å bedre karakterene i matematikk og norsk. Kravet for å komme inn på sykepleierutdanningen er karakteren 3 i begge fag. ​​

(Teksten fortsetter under videoen)

​​​

Informasjon om sykepleierutdanningen

Kurset går fra 5.september frem til privatisteksamen i mai 2023. Det eneste du trenger å gjøre er å møte opp på Alta videregående skole. Kurset vil gå fire kvelder i uka. Du velger selv om du deltar i ett eller begge fag​. 

Bilde av Lena Nielsen
– Alta og Finnmark trenger sykepleiere. Klinikk Alta ønsker å bidra til dette tiltaket og med praksisplasser der det er mulig. Dette er et flott yrkesvalg for fremtiden, sier ​​Finnmarkssykehusets klinikksjef i Alta, Lena Nielsen. 

​​