Finnmarkssykehuset har ansvaret for spesialisthelsetjenesten i Finnmark fylke, med sykehus i Hammerfest og Kirkenes. Psykisk helsevern og rusomsorg er desentralisert og lokalisert i hele fylket.

Finnmarkssykehuset er ett av fem helseforetak i Helse Nord og har ansvaret for spesialisthelsetjenestetilbudet i Finnmark fylke. Finnmarkssykehuset har Hammerfest som administrativ hovedbase hvor også det ene av foretakets to sykehus befinner seg. Det andre sykehuset er i Kirkenes. Den psykiatriske helsetjenesten og rusomsorgen er svært desentralisert og lokalisert i hele fylket.

Foretaksledelsen

Om Finnmarkssykehuset

Finnmark har en godt utbygd desentralisert spesialisthelsetjeneste. Vi har behandlingstilbud i Karasjok, hvor vi har et spesielt fokus på helsetjenester til den samiske befolkningen. De fleste kommunene i Finnmark har sykestueplasser – totalt 40 – som Finnmarkssykehuset finansierer/subsidierer, og som ut fra avstander og befolkningstetthet gir befolkningen i Finnmark et godt og trygt helsetilbud i nærheten av der de bor.

På grunn av de store avstandene i fylket, er det vedtatt å opprettholde to sykehus med akuttfunksjoner innen medisin, kirurgi og fødselsomsorg. Psykiatrien består av tre distriktspsykiatriske sentre (DPS), lokalisert i seks ulike geografiske områder i fylket. Innen psykiatrien har vi en Samisk nasjonalt kompetansetjeneste, SANKS, som har et nasjonalt ansvar for å tilby og utvikle helsetjenester til den samiske befolkningen.

Med de avstandene vi har i Finnmark, er det spesielt viktig å ha et nært og forpliktende samarbeid med kommunehelsetjenesten.

Verdigrunnlag

Pasientens behov er utgangspunkt for all behandling, og kjernen i all pleie. Vårt møte med pasienter, pårørende, kollegaer og eksterne samarbeidspartnere skal preges av:

Kvalitet – Trygghet – Respekt

Organisering

Finnmarkssykehusets virksomhet er organisert i fire klinikker og støttefunksjoner:

• Klinikk prehospitale tjenester
  • Klinikk psykisk helsevern og rus
  • Klinikk Hammerfest

pr. 30.09.2015
2) gjennomsnitt 2015

Virksomhetsrapporter

De månedlige virksomhetsrapportene inneholder informasjon knyttet til økonomi, HR, kvalitet og aktivitet. Rapportene behandles av styret i Finnmarkssykehuset og sendes Helse Nord RHF.

Byggeprosjekter

Finnmarkssykehuset har fire store byggeprosjekter i årene fremover.

Sentralbord:

Hovedpostadresse:
Finnmarkssykehuset HF, Sykehusveien 35, 9601 Hammerfest
postmottak@finnmarkssykehuset.no

Akutt medisinsk nødhjelp: 113
Telefonnummer til legevakt i hele Norge er 116 117

Faste stillinger, deltidsstillinger og sommerjobber lyses ut via webcruiter

Legerekruttering

Legerekrutteringsprogrammet har som langsiktig mål å bidra til full legespesialistdekning i Finnmarkssykehuset innen år 2020. Programmet benytter utdanninsstillinger, finner gode kandidater og følger opp disse i spesialiseringstiden for å sikre fremtidige, stabile legespesialister.

Kommunikasjonsstaben tar i mot alle mediehenvendelser.
Døgnbemannet vakttelefon: 982 62 381

Sosiale medier

Styret i Finnmarkssykehuset

Utviklingen og forvaltningen av foretaket hører under styret som har ansvar for en tilfredsstillende organisering av foretakets samlede virksomhet. Styret utgjør sammen med administrerende direktør foretakets ledelse. Styret er et kollegialt organ som treffer beslutninger i styremøter. Styreleder har ikke instruksjonsmyndighet overfor styremedlemmer og det enkelte styremedlem skal ikke representere bestemte interesser eller grupper. Styrets arbeid skal drives innenfor foretakets etiske retningslinjer. Ansattevalgte styremedlemmer er likeverdige styremedlemmer på linje med eieroppnevnte med samme ansvar og rettigheter. Styreleder sørger for at styret arbeider målrettet og godt sammen, og at det er åpenhet og trygghet i styret.

Brukerutvalget i Finnmarkssykehuset

Brukerutvalget er et rådgivende organ som tar opp saker på prisippielt og generelt grunnlag. Brukerutvalget vil ikke kunne behandle saker gjeldende enkeltpersoner.

Etikk

Finnmarkssykehuset følger Helse Nords etiske retningslinjer.

Grønt sykehus

Finnmarkssykehusets svar på miljø- og klimautfordringene

Det naturlige ytre miljø har en stor direkte betydning for menneskers helse og velvære. Det globale klima og miljø er også avgjørende for menneskers livsgrunnlag. Det påhviler derfor alle mennesker et moralsk ansvar for å ta vare på miljøet.